點解咁多人意外懷孕,但有心想生就咁難?

619 回覆
1309 Like 44 Dislike
安全期避孕咗7年都無中
同你一樣

開心地打算做nifty pro,然之後下一秒同我講停左心跳

但我比你地更黑仔既係,一年兩次流產

食完藥排唔乾淨仲要刮宮,搞到發炎

都擔心影響到下一次
落了
女朋友傷心兩年
世界總要佢呢d廢人

老母個朋友19歲意外懷孕
當時身邊個個都叫佢留
最後佢冇要到個小朋友
到佢後來結婚之後想要小朋友都一路懷唔到
我老婆果陣食藥都係排唔清
要刮宮但無發炎
以前啲人為左結婚有b
會有蜜月 成個月唔做嘢

現代人嘅蜜月 半個月都冇 然後返工

十分認同
大J同佢老婆就係咁
該死既人唔死 唔該死既就早死
世界就係咁唏噓
19歲當年唔落可能無今日咁好景呢
有心栽花花不開,無心插柳柳成
天意....人地跟住生理需要衝動行事通常都係生理上ready,你咗計右計,時間錯曬,心裡錯曬,咪唔會咁易得手囉
越唔志在
越多意外
諗起大陸有個電視節目有兩個博士生夫妻都係咁,驗哂所有野都解釋唔到

最後走進科學發現佢哋兩個冇生理常識做愛淨係屌屎眼當中出
關你撚事咩
其實上半部分佢係啱
自1980年代 男性精子數量passing rate 係6000萬 2010年下降到1500萬
即係現今社會男性普遍射精嘅精子量比30年前下降超過7成 (all races)
所以而家做sperm donation 都係叫你唔好出2-3日等個量上返嚟先再射
如果唔係會dilute 咗好多
除咗個量 其他factors都要measure 精子活動量 穿透力 幾耐唔死個啲好多

女方可以買啲市面上reliable 嘅smart watch
即時長期measure 女方體温
多數排eggs 個1-3日體温會升高 會易啲中
當中方括好多factors 唔一一詳講
差唔多咁上下(可adjust) 嘅排卵周期
個幾日冇壓力做愛 加上啲精嘅濃度上追嚟
應該易中啲
咩叫耐?降幾底先
三日叫耐定10日叫耐?
降低3%定70%?
存三日量係300% 降低6%
即4500萬有4230萬識游
同一日貨100% 識游 即1500萬 差幾遠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞