多倫多生活討論區22

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
再凍d

而家多數泊係Adelaide 個park再行過去
但係Toronto有波睇 同埋都幾多outdoor活動
同埋夏天都幾多events
不過Vancouver多山行?
我都唔知 所以先過去搵個friend再比較下
你諗住放幾耐假?
個零星期
I'm not talking about you selling cats
Kijiji上面大多數都係breeder or worst, backyard breeder
真係有心想領養一定係首先去rescue, 絕對唔會上kijiji搵
果邊行山正呀
不過聽講Van有地震海嘯
最好留喺屋企。 如果無人幫你上嚟睇, 可以放多幾過貓盆, 幾兜水,幾兜乾貓糧。 你隻貓會比較舒適。 因為貓係有自己既地盤。 最好俾佢留返係自己既安全地帶。
屌女朋友一家決定左出年就走
由兩年走變左一年內就走
好撚驚去到搵唔返IT工訓唔著
我就係喺Rover搵左個cat nanny每日上嚟一個鐘睇貓
交低埋條鎖匙俾佢
我見有option可以俾佢住埋係你度
我以前請dog walker係放低鎖匙俾佢自己上黎
non entry level好似都唔太難搵
Its up to you.
I used to send the kittens from my backyard to Humane Society. I changed my mind and do it myself because I want to keep in touch with the new owners so that I can find out if those kittens were doing well.
Good luck with your find.
我做infra 5年經驗
專搞Linux / AIX
Tech應該無問題
係英文好屎
今日fmp咁撚多人嘅
轉行囉
大把人都係咁
我試過叫舅仔三日上嚟一次。 不過個廁所沖水壞咗, 啲水流咗三日。好在我知道個沖水壞壞啲, 所以校細咗啲。 咁先至無咁傷。以後度假都唔俾人嚟睇啲貓
得2年都係搵返entry 啦
system admin定devops?
glassdoor 立一立都幾多opening
英文真係冇乜需要擔心
你過到嚟只要不停聽/講自然會好
Devops
我都上去望下先thx

今次試完全Rover再包膠
我有個同事用過okay先介紹我用
我見d sitter又有review又要驗證
執好linkedin profile
再跟北美個format 執個CV
尋日都已經好多人
搵車位要好似搵奇跡咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞