多倫多生活討論區22

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁點解會以為自己轉左
好彩食正crypto牛市個5個月,又好彩識止賺
用緊Fido成日斷線,轉virgin 會唔會好啲?
你住旺d地方咪又係貴
多倫多温哥華你住遠d 都平既
聽到有人去左阿省5,6年,拎左PR 就返來多倫多
頂唔順個面天氣
唔會,我啱啱由fido轉virgin, 好多black out spot
有時間咪去睇下囉。
用呢支鉛筆寫字會唔會係咖啡色
之前買過的Tenant insurance 係冇specify 水浸的
應該唔會掛
如果大家今個weekend唔知做咩好,推薦大家星期六夜晚去Nuit Blanche。

佢係一個戶外免費展覽,會有好多由全世界各地既art installation all around Toronto。以前佢主要喺Downtown同Scarborough, 但今年佢哋expand到去North York同Etobicoke。時間係星期六 7pm - 7am。如果怕多人可以凌晨先出發,我2019年果陣3am先落去睇,冇人阻住好行好多

可以去City of Toronto個website睇下對邊個展品有興趣。當晚TTC subway亦會通宵運作方便大家。

https://www.toronto.ca/explore-enjoy/festivals-events/nuitblanche/

如果鍾意飲清酒可以去今個星期六去Kampai Toronto。佢係由Sake Institution of Ontario舉辦既清酒節。今年佢哋邀請咗50間酒廠參加,有超過200支唔同既清酒可以俾大家試。有興趣可以去SIO官網睇詳情同埋買飛

https://www.sakeinstituteofontario.com/events/kampai-2022/
Fido Wifi 又死左
天氣又真係唔係個個頂得順既
之前㩒過制 取消左 無左回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞