唔好淨係留意英鎊, 睇埋英債

192 回覆
14 Like 6 Dislike
講緊uk 呀 , 唔係hk 差, 代表 uk 好。同戰狼覺得人地差過自己, 代表自己啱, 同一流。
之前幾個post仲有班撚養話歐英可以跟足美國加息,唔係會貶值,真係on9到嘔
邊有人跟美國佬個隻自殺式加息,佢地自己經濟又唔係好
你其實知唔知升值唔係好事
好多國家都想貨幣平啲,增加出口,減入口。 美國咁玩等於玩死自己除咗高科外嘅農業同製造業
美金真係超通就大家一齊死 (除左上面條片講個個方法之外).
Yen紙加陣Bank of Jap都要出手入市啦,我估再咁搞法要搞搞個息口
有無link
睇完冇keep
政客未必睇得咁長, 所以我唔敢咁肯定 J Pow 係咪頂得住. 佢想做Paul Volcker 都要做人撐.

我之前開左第二個post 想傾下呢樣野, 歡迎入黎繼續世界大戰

https://lih.kg/3158100
話qe好嗰班係咪傻左
根本係壓搾緊下幾代未來
英國通脹嚴重過美國,但加息幅度不及美國
你唔生下一代咪得
請問唔關佢事咁關邊個事?
所以話QE係現代奴役制,得利益者後代衣食無憂就得啦,理撚得你其他人代代為奴
大撚把垃圾funding 可以cut
救左國再講
外匯儲備係散紙黎 香港得咁少錢既話 一早俾人買起左啦
連登反對係因為佢係奴2代,並唔係反對呢個玩法
呢廿年既政治衝突都係圍繞住美元 大部份都想去美元化但頂唔住美軍 美元一日都係世界既麻煩 世界就一日都唔會平靜
Longest-dated UK Inflation-linked bond (matures 2073) has lost you more money this year than exotic warrants linked to Ukrainian GDP.
英國啲褔利都好唔過香港
內循環就可以唔跟
rmb可以共富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞