唔好淨係留意英鎊, 睇埋英債

192 回覆
14 Like 6 Dislike
應該咁講,首先都係市場自由定價, 再睇金管/香港接唔接受到個市價匯率, 再決定加唔加息
加陣加緊啦

對香港人嚟講基本上正苦加陣係派緊錢,你是但出去炒一隻FX基本上都有錢賺,到你想收手嗰日攤大手板叫正苦7.85 同你換
隔離post有條友話用eur計
貶得個少少冇所謂
歐洲d貨價錢冇升
美國既屎 要全世界埋單
都唔係少少, YTD 都跌6%
美國佬金融霸權,if cant beat it,join it
左膠搞破壞?

而家係炒Kwasi Kwarteng 份budget on9
誠哥係年頭 已經散緊英國啲貨
先唔講佢既政策,但如果你住係英國就知後生個一批真正可以成為創新公司既人材少之有少,真係勁多都係 R 福利再周街打劫老笠食大麻聽 rap 就多既

而且唔洗做都有 council house 有得食,水電煤加價?tax payer problem not mine

我地開工既就比足稅,就算而加卓慧絲減稅,結果都無得係福利上減到,即只可以開源但前景簿弱,福利減到既輸選票,點過 2024 呀
咁當係emerging market ,又代表啲乜
好明顯係
唔關美國事,係全部其他國家管理不善所以匯率節節下跌
極權國家D人係咁
最錯係老美打嬴二戰之後俾佢用USD 做world reserve currency, 個時反台咪冇事 (反到既話)
search 下咩叫 "our currency, your problem" 啦
炒外匯一問

7.8 - 8 水位 入唔入得過?
講到全世界淨係得人仔插水咁
瑞郎算最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞