唔好淨係留意英鎊, 睇埋英債

192 回覆
14 Like 6 Dislike
弱美元着數又唔見你講
身為極權國家既人民, 梗係輸打贏要
好奇問下 點解同美國一樣加咁多息 匯率gbpusd會向下沉?
英國真係唔應該討論加稅或減稅

係應該討論cut福利

不過正如你講響一人一票的情況吓,政治領袖都要買班綜援戶怕

死症
你覺得有邊啲福利應該cut? nhs 本身已經under funding, 重有咩其他大舊liability?
息口只係影響匯率既其中一個原因
或者係冇從中得益,廢老思維見識唔少,有利益既話國恥大恨可以先放一放
綜援,仲有低收入房屋津貼,難民嗰啲都唔該同cut鳩哂佢

最憎佢cut醫療同教育,尤其教育,再cut成個國家冇未來
就算無美國
世界都會有一個國家係霸權
依家屌美國都無意思
依個系統run左幾十年依家先屌?
但our currency your problem唔係流架喎
以前大家跟大佬, 有錢齊齊搵, 做大個餅, 大家各自有d 野分下咪和和氣氣.

之後開始分唔均, 又成日俾大佬割, 就實有人唔順氣架啦.
高通脹咪又係俄中契兄弟攪出黎
一個打仗 ,一個輸出肺炎
佢算命算中咗
玩返美金
比人拋本幣呢
做醫生同唔做野生活水平差唔多
但唔做野基本上唔洗付出努力
點樣揀好簡單la
移民去北美,新加坡好過
咁美元作為dominated role就梗係your problem啦
但你可以resolve呢個problem by用實力提升reserve地位
which小學雞之前好熱衷架,不過講到實力,佢唔減速已經要還神喇,而家your problem根本唔係美元,係總加速師
*唔加速
英鎊跌係咪代表英國物價會開始變平?
你加太高息一樣傷
唔加比人當提款機
關唔關美國事另計你點睇得出係有利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞