俄羅斯國防部: 5000輛坦克解封, 200枚洲際導彈加燃料

404 回覆
410 Like 15 Dislike
之前有傳過普京生cancer, 係真都唔奇, 搵成個國家陪葬。
老實講 就算佢落order都未必有人跟
保養維修全部都係錢
一早貪哂,最後有3成已經算好
攞返啲博物館級?
所謂唔受佢玩,都係支那傳出來,暗中宣揚一種西方忘俄之心不死。

事實俄國加入係一個好毒陷阱,佢係要歐盟變相承認俄國自己劃線的領土。單係呢樣歐盟點樣答應?

即係如果加入,就等如西歐國家支持俄國合情合理食埋東歐國家一大份領土。到時又話西歐國家出賣東歐。
咁無計,人地英國比放條運河比你,要你環游世界完之後先再打,乜春都無用啦
古巴危機
巴打心水清 係中國唔想俄親美孤立左自己
大家係"同門師兄弟"(蘇軍系統),互相知對家大概點玩
烏克蘭本身的情報部門SBU本身就係舊KGB人過去,即係類似大家樂轉大快活,大概知對手想玩乜
呢點初期幫左烏克蘭好多
前排俄狗無人偵察機號自稱造價一百萬美金, 俾烏仔執咗架計返成本最多八萬美金, 貪左92%
現在最擔心其實係中共
西方援烏模式如果用去台灣,"統一"戰爭唔會咁易打
台灣係細好多,但反過來亦有一個大海隔開,唔係俄打烏就咁衝過邊界
如果俄國大敗,台灣士氣亦會高好多,中共都會由頭懷疑當初俄式裝備係咪真係可靠
中共真係世界毒瘤黎
冇人知真定吹,大概只有美國衛星至知道
歐美訓係度笑啦 一直北約軍隊就係驚俄羅斯有一日鋼鐵鴻流打歐洲 點知一個烏克蘭加美國軍備已經打到半死

依家仲要用埋預備役軍人加儲備武器 姐係原本用黎對付北約嘅戰鬥力提前拎出黎用 唔好唔記得到依家美國仲未肯俾遠程武器 仲係俾緊啲倉底貨都撚到俄軍死死下

俄軍話加碼 姐係俾藉口美國開綠燈加大軍事緩援助同提供更強火力 順手繼續擴充產能自肥美軍 一直都講緊唔夠彈藥同時對戰中俄 依家一邊幫烏軍一邊幫埋美軍建立存庫
怕鬼人民起義咩
人都俾佢叫晒出去
使乜出NLAW,用普通RPG就搞掂
條5毛鳩嗡之麻

你唔發覺佢完全無數據下support去講
有幸可以睇到蘇聯解體,再到俄羅斯解體
可能唔打仗,貪咗嗰條數唔知點埋數
果5000部咩型號?
美軍同軍火商係呢場戰爭最大贏家

又拎到武器數據
又清庫存
又唔洗死人

俄佬應該頂到呢個冬天
流浮山刀手入緊嚟?
冇記錯以前睇過有啲前蘇聯軍事資料揭露過…前蘇聯曾經部署過大量…約莫幾千部T-72坦克(當時最大量)喺中國邊境…黑龍江+新疆邊境…預備隨時攻入中國(估計十日左右打到去北京)…不過後尾不了了之就荒廢嗰啲坦克喺度…冇維護+生哂銹…普京會唔會攞呢啲差不多報廢坦克重用
同埋比晒美國機會直接消耗俄羅斯國力重要佔領晒光環
唔係普京自已開晒綠燈歐美都冇乜地方可以插手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞