俄羅斯國防部: 5000輛坦克解封, 200枚洲際導彈加燃料

404 回覆
410 Like 15 Dislike
真 Museum Pices
發覺好多人真係對戰爭層級
核武無認知

1,俄羅斯起碼保有100支正常
陸基12000公里icbm
由3彈頭到12彈頭
500萬噸到1000萬噸
到20萬噸x12個彈頭
重有2000萬噸級3相彈頭

其他陸基icbm有1000至8000km
保有200支以上

海基潛射有200支icbm以上
果d係裝備200萬噸級為主
空基極音速同巡航導彈
果類裝備20至50萬噸

重點,icbm 核彈係
現時防空技術係攔截唔到

唔好講咩美國攔截到
除非美國有黑科技
太空大把鐳射衛星
tr3b 真係裝備左成軍
重有粒子炮,電漿炮,重鐳射
唔係一打核彈就攬炒
我欣賞你的思維
北半球烏克蘭緯道係西風帶
烏東用戰術核彈(小形個種)核塵9成都係向西邊俄羅斯飛、北邊白俄食哂
講經咩新地島比蘇聯炸到仆街

今日咪又係一堆北極熊去新地島落腳

核彈滅城市就得滅國就難
終於出主力了!T-34/85!
俄佬係大

但西伯利亞佔比咁重

人口同經濟大部分都係靠近莫斯科

俄佬中幾粒一樣玩完

而且美國版圖大到仆街

俄佬要射幾多沙皇先搞得掂美國

同埋歐洲一樣猴撚住莫斯科

到時咪大家鬥射睇下邊個死得快d
其實講到尾會打既目標都係戰略要地
一早就set好晒幾個layer既interceptor架啦
問題係一日未開波一日我地都係望住啲stat吹水

成個歐洲美洲連卡塔爾台灣有pace paws/SSPARS
歐洲又有兩台baseline 7既aegis ashore
仲未計靜止軌道果堆紅外線衛星
全部24小時有人Mon post
再差都應該有半個鐘intercept時間

其實唯一最大威脅既真係得潛射icbm
但問題係俄佬啲潛艇
真係夠錢出海既訓練都唔知有幾多條

退多一百步講
美國情報網係足夠到12月尾甚至更早已經知晒普京會郁咩部隊去邊
未落柯打開核彈都做好晒反應啦
家陣仲想拉埋全世界陪葬
調返轉先岩
美國CIA情報網先係攔截icbm重頭戲

一收到風,F35、F22、B21、B2、B52即刻出動你未準備好射,已經比美國潛入發射場先下手為強

雷達個D,保險用、順便呃下軍費養軍工廠
俄羅斯呢次輸埋一舖清袋,真係唔知會點
Ching 想問下點解icbm係攔截唔到
笑死
玩公投將烏克蘭拼入國土跟手射核彈去烏克蘭?
咪即係用自己的核彈打自己的土地
你話射去北約就“正當”啫,射自己國土攪唔掂
俄坦應該都係用普通柴油

美國M1 就用飛機燃油
好似當年沙俄咁
布丁係特務機關出身,唔識戰爭

對特工黎講,只有一個個獨立的任務
所以俄羅斯一直對軍事衝突都係當任務,包括一開始入侵烏克蘭的特別軍事行動

但現代全面戰爭講的係整體國力,要求由大後方生產線同
軍隊訓練,中間運輸補給,到前線多軍種的協同作戰,而布丁係完全無呢方面的概念
我都唔明,Hypersonic missile 就難者
傳統icbm都係parabolic , 應該計到軌跡?
當年德國
Icbm識得變軌
屌你
相反
大機用冇禁純既好啲
充滿歷史嘅味道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞