俄羅斯國防部: 5000輛坦克解封, 200枚洲際導彈加燃料

404 回覆
410 Like 15 Dislike
根據俄羅斯聯邦國防部官方提供的消息,俄羅斯除了緊急徵召30萬預備役官兵外,還重新啟封了作為戰爭儲備的5000輛全履帶主戰坦克、3000門各種口徑的火砲或火箭炮系統、上萬輛包括步兵戰車、裝甲指揮車等在內的各型裝甲戰車。
此外,俄羅斯空天軍戰術航空兵下轄的上千架包括蘇-24、蘇-25、蘇-34、蘇-27、蘇-30和蘇-35等在內的各型戰鬥機,俄羅斯空天軍遠程航空兵下轄的圖-22M3、圖 -95和圖 -160等在內的各種戰略轟炸機也將全部出動,隸屬於俄羅斯海軍黑海艦隊的數十艘作戰艦艇也將全部參戰。

此外,俄羅斯戰略導彈部隊下轄的20多萬導彈兵也全部取消休假按特等戰備待命,包括“白楊”陸基洲際導彈、“亞爾斯”陸基洲際導彈、“先鋒”高超音速洲際導彈等在內的200多枚洲際導彈也全部按照戰實戰要求開始加註燃料,12艘包括“北風之神”級核潛艇、“白蠟樹”級多用途核潛艇等在內的戰略導彈核潛艇也作為二次核打擊的主要作戰武器做好了所有戰爭準備。

呢D係唔係最後家底??
今次真係all in
5000 部 t34 ?
出圖160M 等被擊落
點解入侵者要打到自己亡國
美國應該會整曬啲攔截系統出嚟

之後普京會輸清光
俄羅斯 可能會成功第一個對外打仗 all in 既國家

以前既暴君 打仗, 頂多都係出一半兵力 , 最多3/5 兵力
最起碼留2/5 兵力守國土, 防止民眾起義

今次普京真係想出哂去打
戰爭博物館
貪污嚴重實甩皮甩骨
如果呢場仗輸左, 已經唔係普京輸
係成個俄羅斯賠佢一齊輸
佢都就死,所以ok
主力出來了
最後就核彈攬炒全球

烏克蘭今次死撚梗
新舊坦克都係一支導彈收皮
出舊嘢算
必需潑冷水?
歷史書真係唔知點寫佢

本身佢執政20幾年, 都係俄羅斯救世主
拯救左俄羅斯經濟, 外交上對抗西方, 軍事上收復車臣, 克里米亞, 打敗格魯吉亞

結果開戰呢7個月, 就變左俄羅斯罪人
俄羅斯經濟崩潰, 全世界制裁俄羅斯, 打敗仗令軍力大倒退......家陣仲想拉埋全國陪葬
希特拉算唔算??
嚇鬼咩
俄狗得返射核彈呢個option
D新型已經打爆哂, 想出都無得出

家陣呢D 應該是冷戰造出來, 跟住封存, 家陣拎返出來用
野心太大,貪勝不知輸,結果一舖清袋
現今彈道導彈攔截能力係遠遠追唔上攻擊能力
成日有人ff美軍可以輕易攔截icbm
以今日美軍嘅技術,scripted, single target嘅攔截測試成功率都唔過五成
而美軍已經係全球攔截能力最高嘅軍隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞