點樣先令你覺得想同對方結伴終生?

432 回覆
5840 Like 172 Dislike
有朋友條仔係澳門人
佢地中學開始long d左十幾年
一年可能最多見廿幾三十次
而家都結咗婚兩三年

不過下個月就同佢地farewell了
習慣咁打姐家下/依家咁既意思囉
認真問
一年內諗住點維繫依段感情?我個人覺得一個月已經好難頂
預祝定巴打同女朋友白頭到老!
stay sweet~
中間有同居過兩年結婚,然後佢再返香港發展,然後再過返黎
平時就一兩年飛過黎一次咁
揸緊個信念就ok

好sweet留名等你一年後再開po
祝福你哋
我同我男朋友依家都long d緊
我嘅情況係佢早我一年出發去settle down 我就係香港搵多少少銀彈
暫時long d 咗幾個月大家都開始適應咗依家嘅相處模式
係時差問題唔多唔少會減少咗直接對話嘅機會

人在異地會情緒會差啲,所以樓豬要再加努力俾多啲安全感女朋友

希望我哋2pair 可以順利過渡啦
樓主加油 欣賞你地
long d 唔容易 開頭要有心理準會有好多問題
但支持你地
恭喜晒呀!
信我 唔好long d
過來人話比你聽就算幾多年感情都一樣無用
睇你字裏行間真係好愛你女朋友 佢好幸福
有共同目標同感情基礎 就已經容易好多
一年好快過 到時有好消息記得講俾大家知
真心祝福你哋
有冇人會講 處女
巴打 祝你地幸福快樂
聽話你當自己邊位
我係9月6先打第一針,打科興暫時無事
但係我入左個戒類固醇既群
好多人原本好得7788,打完都係爆返晒出黎。。
我應該算係好彩
加油樓主
無事就好!我朋友又係有濕疹所以唔敢打針
不過好就好彩佢中咗肺炎可以有通行證 但都係淨係可以玩多半年
我同男朋友都long d咗差唔多一年
都仲keep住日日FaceTime
我覺得係要對方都有十足嘅信任先拒絕到任何誘惑
感動加油!
剛剛開始Long d生活
對方肯主動含
其實,如果可以簡我打死都唔打
但係頂佢個肺學校都要用安心出行
我係2月尾中過,都係靠通行證先捱到早幾個月
寧願中多獲都唔想打
真係拖到最後過期前先逼住打…

如果之後真係無得簡要打針
你可以叫你朋友考慮下科興
真係貪佢夠廢,無咁易影響到免疫力系統
因為復必佢好似打到連無濕疹既人都有
雖然坊間講咩可能有濕疹打完變會,但應該好小咁既可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞