點樣先令你覺得想同對方結伴終生?

432 回覆
5840 Like 172 Dislike
其實條女好撚大壓力
利申:同條女移左民
本身係plan移民?
加油
你咁認真做乜姐
一齊幾耐都唔係重點 要出軌要分手 一日就得 現實就係咁殘酷
呢啲自信安樂傻閪年中都一堆戴綠帽條女畀人中出到變成人地形狀啦
以前smartphone都冇部
都從來冇擔心過咩感情轉淡問題
千方百計把握每次短暫嘅聯絡擔心下對方衣食住行好過
而家人人隨身帶住部smartphone
隨時隨地都聯絡得到 跟本easy mode

衰啲咁講long d失敗嗰啲只係信念唔夠
一係你,一係佢,跟本就冇其他人可以影響到你哋

anyway 祝樓主美滿
佢去新地方做乜工?
如果本身都忙營營役役好易捱得過一年的
屌你又扮女人
有女就點都話人哋被人帽,你好笑啲
祝幸福
中學果時試過long D 3年fail
1年相信唔算好難
尤其你地有感情同經濟基礎
多啲傾電話多啲FaceTime
利申經歷緊long D捱咗大半年
我曾經都係咁
最後咪又係離
Ching加油 好想好似你咁有一段咁真摯嘅愛情
加油 同樣係救生艇計劃long d咗一年 記得每日夾時間傾吓計
hi 早晨多謝提點
加油考埋個牌 一年好快過
絲打 可能每個人愛嘅表現都唔同,係其他方面妳男友會時不時俾驚喜你嗎
緣分
樓主加油
我同我女朋友個情況同你地好似,佢好開朗好鐘意講嘢,我就鐘意獨自思考,你個句黑白世界中加入一道彩虹真係令我好有共鳴
同女朋友由中六開始一齊咗差唔多5年,佢兩年前去咗外國讀書,從此我地就開始咗long d
咁啱又撞正武漢肺炎同啲濕鳩防疫措施,今日係我同佢分開嘅第750日,過程中係一次都冇見過,淨係每日video call同瘋狂text

但我地都覺得我地仲保持到好親密嘅關係,個感覺好奇怪,已經好似屋企人咁,就算一日半日唔見對方都唔會覺得好擔心又或者好辛苦,但又唔可以冇咗佢
可能我地已經一早認定咗對方係生命中嘅唯一,點難捱都會堅持落去

個人覺得long d克服到時差問題就贏咗一半,因為時差會令到你地得閒可以見面嘅時間錯開晒
未grad個陣我日日都凌晨4、5點瞓,就係為咗可以就返個時差
我依家grad咗返緊工,佢就仲差一年先grad,就輪到佢每日6點起身係我lunch time 嘅時候同我video call
但為咗可以見耐少少大家都唔會有怨言
其他就都不外乎要多啲同大家分享番平時生活啲嘢,就算係好小嘅事都可以講
有問題就更加要攞出嚟大家傾好佢

嚟緊十二月約定咗一齊去旅行,終於可以見番佢
一年真係好快過,相信樓主你地一定都可以做到,祝福兩位!
同你好似
有時覺得得我講 佢又冇反應 其實耐咗 我都好冇癮 冇動力再分享咁多嘢比佢知
同埋當我知道佢會分享d得意嘢比佢個異性朋友知 我都會忍唔住諗我係咪多餘嘅存在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞