點樣先令你覺得想同對方結伴終生?

432 回覆
5840 Like 172 Dislike
你有冇feel到佢係識咗其他女仔?
好sad
或者會唔會好似樓上個巴打話齋

分開只係誘因 根本有其他問題
默默地放下祝福
認真答, 如果你已經認定左佢, 記得要將呢段感情擺第一位.
我自己都經歷過long d,感情熱度既退卻可以完全發生係不知不覺之間, 特別係大家開始左新既生活, 慢慢開始有自己既生活圈子,逐漸開始無共同話題,最後分開左

我亦都識朋友剛開始long d個陣仲信誓旦旦第時會一齊組織家庭,但一年未夠最後都慢慢開始少左聯絡而分手

所以建議如果真心珍惜呢段感情, 一旦發現感情開始淡既時候記得頭也不回就飛過去揾佢,或者唔好怕懶, 花多點心思維繫感情
真,block撚晒
希望你地幸福

Long d真係要比平時再做多少少
多啲分享大家內心嘅諗法同愛

利申 long過一年
見返發覺短短一年裏面大家有好多諗發都唔同左
明明日日都FaceTime 3-4個鐘
睇到有小小眼濕濕
希望巴打同女朋友可以有情人終成眷屬
開開心心結婚

一路睇一路有啲眼濕濕
同時都好羨慕巴打女朋友
好羨慕佢有個咁好既男朋友
我男朋友同你一樣
個人比較靜
對著我或者佢屋企人都係好少野講
可能工作關係 或者本身性格比較少野講
我同你女朋友相似既位 係我一開始都會好積家講好多野
乜都會分享比佢知
但係耐左我覺得佢都唔在乎或者可能冇聽入耳
我就開始好少講了
覺得愈黎愈灰 好似根本解決唔到
或者我唔想承認其實已經愈黎愈唔在乎
或者唔再中意我
所以見到你個標題我忍唔住想睇下
究竟想同另一個人行埋人生余下既時間係點
加油
long D 冇可能成功
真話 1年時間3個洞都俾鬼仔挽到爛啦

你移民仲掛住香港個牌?
加油 同你一樣情況 捱過咗準備結婚
諗起之前有個暈車浪要撘的士就要換嗰個女朋友
欣賞你個心態
祝福
樓主大學點識?
畢業入行做audit想識定啲好女仔
唔出奇
見唔到面淨係神交呢啲
信耶穌嘅可能先得
一年long d先
一年後你過去仲肯見你都執到
lm
咁你肯唔肯定你條女有冇偷食
希望你唔好介意 但唔知點解聽落唔覺得幸福 仲覺得少少扭曲
咁你養隻狗好過
好認同樓主你講個句人生唔係淨係得工作 工作就係想身邊人同自己生活更好 而一味埋頭苦幹只會反其道而行 依加先學識呢樣野希望唔太遲
祝你兩個白頭到老
Long d 咗就快一年了!都幾辛苦
唔係嚇你
初到步真係好易空虛寂寞凍
凍冰冰剷雪 -10度等巴士
突然有個香港男仔 車出車入
幫我適應 一齊買餸煮飯
我係女都容易有錯覺啦
呢啲例子見唔少
未long d過真係唔好咁老定

仲有Audit呢啲牌
有牌冇牌你個人工都係唔止值呢個價
同埋一年時間一定pass咩
唔pass條女又帽埋就GG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞