點樣先令你覺得想同對方結伴終生?

432 回覆
5840 Like 172 Dislike
祝福樓豬!
祝福樓主
到時記得同條女多d face time keep住熱度
一年好快過啫
我之前都試過

但記得就算分開好遠都要定期製造一啲小驚喜
例如寫張卡寄過去
因為大家長時間唔見面而且又有時差
真係要花多啲心思先可以維繫
祝福你哋呀 一年好快過
3個月同一年都差好遠

不過都祝福你地
唔想知呀
respect
見到樓豬珍惜眼前人都感到開心..不如樓豬發放更多啲正能量等一啲經歷過嘅人唔會咁易放棄…可以克服所有困難
想知做audit 如果另一半冇自己地方peak season 點捱 真係兩個星期先見一次?去staycation?
移民撚又踩港
祝福你哋,希望會白頭到老
Long d 係一個好大困難
一來唔喺身邊好多野亂諗
二來有時差 好多野好難夾 或者即時回應唔到
如果long d 都克服到應該無野難到
我同男朋友都long d 咗一年半啦 其實無想像中咁難捱,搵啲活動去hea 下揈下又一日
同樓主情況好似
我同另一半都係一齊咗差唔多四年
又係佢好少講嘢我嘈咁
不過係我讀nursing 24年先grad
嚟緊2月佢就隻身去加拿大先
準備迎接一齊以嚟咁耐最大嘅難關long d
有啲感同身受 純粹分享
希望樓豬同女朋友都長長久久
最後順利一齊喺加拿大生活
有緣都可能會相遇 加油!
你講呢句好感動人呀我都有同樣嘅感覺
想問你平時護膚routine係點
搽邊隻cream
因為我濕疹都好嚴重下 爛手爛腳爛面
好痛苦 好想好返
留主,我同你經歷有小小似,前二年都要經歷1年long d因為讀書。但都捱得住,而家一齊咗三年啦!我嘅心得係,要有信心同埋多啲時間FaceTime 傾電話。反而我覺得嗰一年都好開心因為自己獨立咗好多,成長咗。加油呀一定得
對方會珍惜自己嘅好已經好夠

樓主long d加油呀….
我啲朋友long d 會整定啲一年星星樽,等對方每日開一粒嚟睇….FaceTime都唔少得~
最難捱係節日,間中寄下信/寄禮物,隔住個mon 做心心手勢嘅合照,long d會覺得好sweet嘅嘢一定要做齊!

見樓上有巴打話求定婚,好似都唔錯~
一年眨吓眼就過
祝你哋幸福快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞