Netflix 食人魔達默

407 回覆
89 Like 9 Dislike
其實呢part好心up
嗰個男仔好善良
真係用心對Jeff
如果唔係漏低咗個銀包返轉頭
可能唔使死
或者唔使死得咁早

成套戲啲殺人場面好隱晦
無話太暴力血腥
反而Jeff喺診所拎一包包血返屋企
仲開嚟飲嗰part有啲嘔心
之後仲要光榮復職
同時
Greta 拎類似好市民獎
反而得咁少人

另外有一幕
Greta 個女掉爛幾個白人青年部相機
啲警察就咁快嚟到
要拉要鎖
相反
之前Greta一直報警
甚至見到個14歲青少年咁唔清醒
都信晒Jeff
真係睇到嬲
https://youtu.be/zAwhrj3Ncyk
睇呢度以為佢會嚇死或者殺死佢呀嫲
佢好似好驚屋企人咁
好似真係無對老豆發過惡
我殺人第一反應唔係驚俾差人捉,而係話好驚屋企人唔再理佢

同埋成日都話要做好孩子
反而我覺得悶
係咪我太痴線

睇到第4集
配合個年代背景
你會發現咁樣先係正常
犯人係四眼斯文白人
受害者係受盡歧視嘅黑人
所以班警察先搵兇手搵咁耐
屋企人其實好錫佢 可惜有時用錯方法
送佢去當兵 但無了解佢內心諗啲咩
佢老豆真係好好戲 聽到佢個仔殺左人果啲反應真係
其實節奏係慢既
唔好expect有好多血腥野 其實無乜
用1.5 都係正常咁 佢拉長好多音樂 情況
係 老豆個角色都難做
根本啲差佬話之你啲有色人種死
喱啲人真係好恐怖,分分鐘恐怖過達默喱類人
你見佢沉咗九年先再殺人
節奏慢個氣氛營造得更加沉鬱啲,達默其實唔算係啲好多嘢講嘅人,講嘢又有啲慢,所以個節奏都放慢咗
同埋見到佢條屍
再行埋去望真啲
塊面俾人扑到爛晒嗰吓反應
講John Wayne Gacy 果套反而節奏好悶
依套就好快睇曬
由shock去到傷心
老豆呢度真係睇到好心up
其實佢老豆都算好好啦
由細到大雖然同老婆日日嘈交都冇發泄落個仔到
知道個仔對解剖有興趣就陪佢一齊鑽研,正常父母應該係咁屌個仔讀下書/做運動
中間離婚後另結新歡都係今之常情,邊會估到個老母會掉低個仔3個月一個人喺屋企
供到Jef上大學 比人踢出校就點條路叫佢參軍
個衰仔比人踢出軍隊仲比個仔同呀嫲住,實情係知道有呀嫲照顧佢起居飲食
個仔做咁多低能野 苦口婆心咁鬧佢又幫佢搵律師
又寫信比法官求情想法官開導佢
而且當年個個年代知道個仔係gay都冇野
其實真係好老豆黎,不過都可以話呢一種溺愛有份導致Jef咁
其實係一種性癖好嚟
好多serial killer都有同樣嘅癖好
會對死亡 人體內臟 血腥畫面產生性興奮
但大多係由啱啱開始性成熟嘅青少年時期就接觸到呢啲畫面有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞