Netflix 食人魔達默

407 回覆
89 Like 9 Dislike
睇睇下套嘢覺得又係想講黑人
LM
就係唔知咩肉先恐怖
我反而覺得係遺傳佢阿媽 佢阿媽癲癲地咁
呢套完全係講劇情 有點平鋪直敘咁描述一個變態殺人犯嘅心路歷程 鍾意睇恐怖嘢嘅可以唔使睇
美恐第一季Tate好J
之前同kate Winslet 個套都jable
可能係天生反社會+老豆老母問題巧合造就咗佢唔知套戲邊啲真邊啲假 有冇人可以講下

會唔會其實佢都係覺得寂寞 想人陪又冇人理解 細個個個都覺得佢怪

例如高中叫個同學放學同佢一齊解剖 純粹係出於好意想人同佢一齊玩 點知比人當變態唔so佢

同tony講咁辛苦先可以比人理解唔覺得慘咩 其實就係講緊佢自己 雖然打動到佢但太遲了

總之細個是但一個重視下佢都唔會變成咁 可以係社會 佢個人 屋企都有份造成
佢既性向,當年都幾難可以搵到個真心朋友,鐘意女人既男人怕左佢,鐘意男人既大多只係想食快餐
我都認同佢係一個好寂寞嘅人
就好似其中有講到
佢有一段長時間係無再殺人
之後仲偷咗個公仔返屋企陪瞓
係俾佢阿嫲發現仲掉咗
之後又開始殺返人
如果無掉到
結局會唔會改寫
有一次佢想掘墓偷屍,結果撻地太硬掘唔開,計劃失敗
佢話如果嗰次有成功可能就會改寫佢唔需要再殺人

(偷屍單嘢係真,不過偷屍成功就唔洗殺人依個講法就唔知係套戲虛構定佢真係有講過)
唔知有冇食到
真係食咗都唔敢認
我睇到佢地復職既第一個反應係silly痴線冇可能會發生
驚驚過赤龍
生食人腦最恐怖。。
就算唔係人肉,都係用佢處理人肉嘅廚具整出嚟
由子彈時間進化左做食人時間
最恐怖唔係唔知咩肉,
而係唔知啲肉佢有冇落藥,係咪想殺埋佢

佢一入屋就問Glenda:你個女喺咪度?
跟住又係咁催佢食三文治,
睇返佢平時都係咁半催半氹要啲受害者飲嘢
後段黑人平權嗰啲
我知佢地係比人ignore 好慘
但真係講得太多好影響套劇嘅節奏
等緊佢拍發條橙2
佢呀媽有精神病 有左jeffrey果陣每日要食30粒藥
可能jeffrey天生就有問題 後天成長環境只係加劇左佢既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞