Netflix 食人魔達默

407 回覆
89 Like 9 Dislike
呢d就真係born evil
都俾佢用上訴嚟拖咗好多年

但套紀錄片都唔夠Jeff套劇裡面嗰幾分鐘交代呢個壞人印象咁深刻
當然呢個係劇集同紀錄片嘅分別
其實唔明點解無啦啦拍埋GACY, 都冇咩前後關係
因為有仆街仔上門搵人/起底
無啦啦過咗咁耐身邊D人講返
一嚟大家都係連環殺手
二嚟應該因為gacy行刑嗰日就係Jeff受洗嗰日
同一日嚟
細個已經睇過呢個故事

電視版同我細個睇文字幻想嘅畫面好似

睇呢套嘢會性興奮,我係咪應該睇醫生好啲

睇撚到愈黎愈憎啲死基佬
快撚啲死哂去
唔明點解最後一集比人打死之前
gym個獄卒會走
收咗錢

有咩可能走咗去
留返三個終身監禁嘅人喺度
有一個仲要係Jeff呢個咁敏感嘅人

睇返紀錄片
Jeff律師有講過
呢件事之後
真係有人覺得係咪監獄行私刑
獄卒都有睇新聞
對佢有睇法一啲都唔奇
做正義撚借啲2行開等人教訓下佢
睇完晒成套劇除左Dahmer痴線
其他個啲人都係有撚病
會唔會拍埋佢 想睇
好睇
你覺得關唔關佢老豆事?
(比佢影響到
佢老豆老母都有責任啦
畀老婆逼住睇咗四集,我頂唔順,越睇越唔舒服要棄劇。

套野啲氣氛係做得幾好,但個人唔睇接受到
留名先
Netflix 英劇係咪冇啲咁刺激嘅戲?
想進修吓listening
暫時睇咗3集,老母問題。
一口氣睇咗4集 氣氛勁沉重要停低下
覺得老豆老母都關事 咁細個就望住老母發癲都好難唔癲
同埋老豆多次係Jeff想confess個時逃避問題
一係送佢入大學一係叫佢當兵 冇正視過個仔點解咁唔正常
覺得佢老豆唔想承認自己個仔係gay
只可以話可憐人必有可恨之處
好分析
補充埋其他人唔敢面對嘅老母問題:大肚濫藥、神經質、奇怪邏輯「醫生處方嘅藥=任食」、自己要追UFO又唔尊重Jeff啲興趣
睇埋第4集覺得佢呀嫲都有影響,始終嗰陣冇咁「開放」,宗教影響力大,搞到Jeff性壓抑;又要亂耽嘢

無論係家庭關係定係謀殺都好,好多嘢可以早啲留意到,有及早干預就減少好多受害者
明明係好警世嘅育兒手冊,唔知啲人禁乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞