Netflix 食人魔達默

407 回覆
89 Like 9 Dislike
紀錄片有話民主黨有打電話去投訴
Gacy個feel恐怖過Dahmer/Bundy好多如果拍劇拍中個feel真係會幾好睇
佢個feel真係殺人為樂
咁癲
就係佢呢個身份幫到佢好多
佢似係坐監坐到肥肥白白
睇佢被捕張相都係尖下巴、膊頭同心口睇落都幾扎實
(慎入) 原本案件啲圖文記錄
https://prezi.com/vydhl6syhiuq/serial-killer-jeffrey-dahmer/
個人頭保存得好好
佢有幾張將人嘅頭開窿灌水銀嘅圖 但搵唔到
淨係搵到人哋臨摹嘅畫
其實對比咁多個
Dahmer 真係好撚垃圾
又冇腦,又唔小心
係個咁既apartment 殺咁多人
佢咁耐先比人捉到係奇蹟
Netflix 之前已經拍左套戲叫咩extremely evil…
但唔知點解香港一直都冇得睇
netflix出左3條documentary講佢,
咁ted bundy 都有幫過手助選
佢只係變態 但並唔係高智商殺人犯
dahmer
尋晚同老婆睇左第一集,今晚再睇
我諗依個就係佢個case可以拍成劇情片、跳出血淋淋殺人戲框框嘅原因
如果攞其他case嚟拍好易會變成一般血腥獵奇,然後觀眾一面倒咁憎恨兇手

但係正正就係佢冇其他serial killer咁處心積慮而且手法單純唔算太暴力,
佢好似冷血得嚟又有啲感性,
冇人性得嚟又識得有罪惡感

以拍戲嚟講,比起寫其他純粹邪惡嘅殺手,佢個角色可以寫出更多層次,更引人入勝
咁係既
有d 矛盾先有劇情
比著拍green river killer
可能同一樣拍49次
Agree
睇埋documentary 真係完滿。套劇還完度好高,好值得睇。

黑人個focus 我自己就冇乜野,始終Dahmer 同黑人有好大關係,之前唔可以早啲捉到佢或多或少都同受害者係黑人有關,就係因為咁d差佬冇早d制止到佢。

天下烏鴉一樣黑,原來實際上個兩個差佬炒左都做得返,真係好傷感,紀錄片入面仲有個白人女人話差佬公平公正,即刻諗起香港。

劇裡面最有興趣就係Glenda Cleveland , 原來現實生活唔係鄰居,亦都已經死咗,如果唔係紀錄片好大機會有佢份;咁即係三文治應該係虛構?

我覺得講埋家人既經歷同埋兩邊律師既睇法令到成件事好完滿,唔係話捉到佢就完。個女律師個時個壓力真係想像唔到。
睇完紀錄片,老母好似真係最仆街
整到好似蠟像咁
超好睇

睇晒 睇到有 d 想.....
Gacy係虐殺 又手扣又sex toy
向好方面諗起碼jeff落藥減少左痛苦
鄰居係另有其人
有報導話真係食左三文治
事後好撚驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞