【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯IX

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
收到姐夫電話...
我家姐月中帶三個女黎放暑假玩一個月
但我想約人飲野睇show 睇 J League 呀屌
買撚晒飛

ANDERSON PAAK - MALIBU

R&B/ Hip Hop/ Neo Soul

執一執公司個corner 發覺買左成年未拆 拎左返屋企聽 幾唔錯

睇podolski
見到有人post Anderson Paak
巧開針

我試過喺羊仔度聽到, 問佢播緊乜, 然後即刻科水, 豪氣

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水
係當年同過吓Good Stuffs老細吹過兩嘴

Michael

Michael係我男神
如果我寫書我一定會留一part講佢

從michael 個fb覺得佢係一個好unque嘅人

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
試過由下午一點等撚到夜晚十點都唔開門
出去食足三餐 兩隻手拎住兩大袋果日買左既拉打figure同萬能俠超合金
成個傻鳩咁係門口等撚左幾個字 打電話又冇人聽
門口又擺住隻我想買既Mum 隻ep
屌佢老味嬲撚到我

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
出去食足三餐 兩隻手拎住兩大袋果日買左既拉打figure同萬能俠超合金
屌佢老味嬲撚到我

Michael臨執嘅時候都承認佢啲opening hours令好多人都無所適從
我連續七年都摸門釘

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
屌佢老味嬲撚到我

Michael臨執嘅時候都承認佢啲opening hours令好多人都無所適從
我連續七年都摸門釘

我返hk諗住上去混吉次次都摸門釘

古有三顧草蘆....今有三顧michael

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
屌佢老味嬲撚到我

你都好堅持

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
屌佢老味嬲撚到我

你都好堅持

我去 次次都有開
我仲賣過絕版碟俾佢 價任我開

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
屌佢老味嬲撚到我

你都好堅持

本身去ins 買玩具同去信和果頭買雜誌
順路見張紙話就返咪等

我覺得想聽真啲先買唔係問題
但偷偷地自己記住個名
唔好直接問老細叫咩名然後閃人囉

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

仲好有愛心, 屋企大隻小強唔殺死佢不特止, 仲過夜播jazz俾佢聽

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

仲好有愛心, 屋企大隻小強唔殺死佢不特止, 仲過夜播jazz俾佢聽

男神中嘅男神
Daniel Rossen - Silent Hour / Golden Mile EP

好似po過幾次 不過呢隻Daniel Rossen個人作真係聽極都唔厭 好有佢個人風格
大部分鼓 BASS 結他 都係佢一手包辦 仲要每樣樂器都玩得好突出 好撚神
Daniel話過佢會再有個人作 不過應該等Grizzly Bear完晒tour先 我好期待

而家聽返Shields:

https://play.spotify.com/artist/2Jv5eshHtLycR6R8KQCdc4
Daniel Rossen - Silent Hour / Golden Mile EP

好似po過幾次 不過呢隻Daniel Rossen個人作真係聽極都唔厭 好有佢個人風格
大部分鼓 BASS 結他 都係佢一手包辦 仲要每樣樂器都玩得好突出 好撚神
Daniel話過佢會再有個人作 不過應該等Grizzly Bear完晒tour先 我好期待

而家聽返Shields:

https://play.spotify.com/artist/2Jv5eshHtLycR6R8KQCdc4

Shields
Seoul Electric Band
Life Is Strange

https://open.spotify.com/album/4xtkOH1bwUdbH4T5F6L94a
咩係indie

通常問完就會不自覺買左

我毒撚 無咩點同人吹水

Michael

Michael係我男神

又靚仔
又有品味
仲識唱古巨基

門口貼張紙話就返
屌佢老味嬲撚到我

我都係得一兩次入到佢鋪睇野
後尾佢唔做間鋪仲見得多左
咩係indie

咩係indie

好掛住你地~~~

無厘啦更去左睇Splashh 又幾好睇

咁聽呢

咁聽呢

唔錯

Jordan Rakei - Cloak
R&B/Neo Soul
https://open.spotify.com/album/3yaX5F9S48n2Ue2F4QAuP7

因為聽完Alfa Mist喺YouTube見到嘅suggestion
一聽就知係我果type

https://open.spotify.com/album/3yaX5F9S48n2Ue2F4QAuP7

因為聽完Alfa Mist喺YouTube見到嘅suggestion
一聽就知係我果type

咁早
頭先post過相, 而家聽緊

the seven-mile journey "the journey studies"
https://open.spotify.com/album/769ShcHbbjhaUX9rdAArAr

一聽就知係我果type

咁早

無啦啦醒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞