【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯IX

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

Broken English Club

Techno, minimal, experimental, industrial

https://open.spotify.com/album/1TdwIIXnUHK46IVUHKS2Wp

Nots - Cosmetic

Agent blå- Agent blå

什麼東東?
留名

什麼東東?
留名
怪獸頭做乜瘋狂lm
怪獸頭做乜瘋狂lm

未聽過想聽但又推咁快咪留名之後用功能搵返

什麼東東?
留名

瑞典野
講起日版美版歐版碟 依隻我咁岩有rough trade (人地送)版同hostess 版既cd
除左日版包裝靚d之外聲冇分別

講返隻碟
出碟前淨係見到 Oneohtrix Point Never已經令我提起興趣

Anohni 依條友既舊作我冇聽過 google過係類似 grouper果類入心既bedroom music
唔似依張野玩得咁宏觀 當然我知唔係個個對政治議題依類大環境因素感到興趣
但就返最基本用音樂原素去品嚐依隻碟
探討實驗電子既可能性加暗黑舞曲已經足夠令佢成為上年最佳之一

Insight & Damu The Fudgemunk - Ears Hear Spears

Jazz Rap / Jazz Hop

外國巴打?

香港

多啲你呢啲巴打講hip hop嘢就好
我已經lag哂

算傳同推廣自己鐘意嘅文化同音樂係件樂事嚟
仆你個街冇打名

ANOHNI - HOPELESSNESS
講起日版美版歐版碟 依隻我咁岩有rough trade (人地送)版同hostess 版既cd

講返隻碟
出碟前淨係見到 Oneohtrix Point Never已經令我提起興趣

Anohni 依條友既舊作我冇聽過 google過係類似 grouper果類入心既bedroom music
唔似依張野玩得咁宏觀 當然我知唔係個個對政治議題依類大環境因素感到興趣

呢隻幾好聽

佢其實係咪=antony and the johnson's 只不過改咗名

一隻會被封面吸引去聽嘅碟, lm

Guru's Jazzmatazz, Vol. 3: Streetsoul

繼續推介Jazz Rap,Guru's Jazzmatazz嘅album係經典Jazz Rap佳作 ,自己成隻碟入面最鐘意Plenty feat erykah badu

https://open.spotify.com/album/0vcwoK9Ya3Ev7fuckDAfIl

Guru's Jazzmatazz, Vol. 3: Streetsoul

繼續推介Jazz Rap,Guru's Jazzmatazz嘅album係經典Jazz Rap佳作 ,自己成隻碟入面最鐘意Plenty feat erykah badu

https://open.spotify.com/album/0vcwoK9Ya3Ev7fuckDAfIl

諗起我老豆曾經瘋狂咁播依條友d碟
不過都好過係咁聽老餅krautrock既.....

佢其實係咪=antony and the johnson's 只不過改咗名

唔知
依隻係我第一次接觸佢地既碟黎

講返隻碟

呢隻幾好聽

唔係
完全兩回事
佢啲solo嘢果種陰力好勁
但又會有啲r&b/pop嘢嘅易聽元素

什麼東東?
留名

瑞典哥德堡廠牌 -Luxury 出品,係Westkust同 Makthaverskan既兄弟band,聽佢地有種青春燥動不安既感覺,同埋佢地都幾型棍

SAVED

講返隻碟

呢隻幾好聽

唔係
完全兩回事

淨係第一首Drone Bomb Me已經好有勁度
係果種好淡定但有氣焰嘅張力

什麼東東?
留名

全女noise-punk/post punk野,有種女主音情意結
https://youtu.be/R_b0O83QQ6w
聽呢首以Antony and the Johnsons名義出嘅cover (Beyonce首Crazy in Love)
就算係同一把聲
都可以係完全另一種唱法

講返隻碟

呢隻幾好聽

唔係
完全兩回事

淨係第一首Drone Bomb Me已經好有勁度
係果種好淡定但有氣焰嘅張力

長知識了
https://youtu.be/R_b0O83QQ6w
聽呢首以Antony and the Johnsons名義出嘅cover (Beyonce首Crazy in Love)
就算係同一把聲
都可以係完全另一種唱法

我鐘意佢同hercules and love affair 隻blind:

https://www.youtube.com/watch?v=2RsfGJsax9E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞