【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯IX

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Vince Staples 隻 Big Fish Theory第二次聽覺得巧巧聽

Yeah right yeah right~~~~~
https://youtu.be/C6iAzyhm0p0
Vince Staples 隻 Big Fish Theory第二次聽覺得巧巧聽

國際牌巴打切勿走數

今日都喺公司loop咗轉

yeah right

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數
Vince仔細個嘅時候有無做過KFC?

今日都喺公司loop咗轉

yeah right

我終於訂左tee同簽名膠

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

黑人問號其實係Kendrick Lamar表哥

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

你唔講我都唔知

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

DAMN.

不過喺黑人社會入面個個homie都係cuz

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

你唔講我都唔知

學到嘢了

國際牌巴打切勿走數

佢話7月尾之前出到文

首席男神點會走數

沐詩琳先係男神
我唔係(所以我會走數

你唔講我都唔知

學到嘢了

真係唔知
有冇人個spotify好怪
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

我覺得Spotify係周不時鏟左一啲嗰個地區無乜人聽嘅野
偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

Broken English Club

Techno, minimal, experimental, industrial

https://open.spotify.com/album/1TdwIIXnUHK46IVUHKS2Wp

我成為左全蝦米第一個聽呢隻碟嘅人

Techno, minimal, experimental, industrial

https://open.spotify.com/album/1TdwIIXnUHK46IVUHKS2Wp

哩隻已經唔是新碟
新嗰隻有興趣就去bandcamp聽 蝦米無用 唔知有無啦

Mouse on the Keys - The Flowers of Romance

以Post-Rock爲主嘅三人樂隊(兩位鍵琴手以及鼓手),但揉合咗爵士樂/現代古典/ Hardcore /電音,個人感覺就係成隻碟齋聽琴聲都可以J足幾次,由其係碟入面首Leviathan ,自問文筆劣拙所以都係寫咁多先,如果有興趣睇就下面條link個樂評會詳盡同具體好多

Mouse on the Keys:淋漓盡致鐵三角
http://yccmcb.blogspot.hk/2015/07/mouse-on-keys.html

Spotify Link
https://open.spotify.com/album/7anst8tFQgootULDSC1wnr

mouse on the keys - leviathan
https://youtu.be/84fbU39V0Ko

巴打好有心
連登清泉

日本好多依類好手
唔知點解 可能競爭大
Underground scene 玩親 fusion math 野既全部技術都頂瓜瓜

fusion math野都係啱啱先開始發掘,請問巴打有冇好介紹
拋多舊磚先,雖然係Jazz但都係日本鋼琴好手

Ryo Fukui - Scenery (1976)

成隻碟上網有得聽晒,但無版權upload始終唔係正當嘢,所以請各位自己做多個step啦 ,都係果句聽完啱聽鐘意記得買碟支持

呢隻既膠貴到飛起
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

我係個app bug咗
而家要重新down 過所有歌
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

我係個app bug咗

其實我覺得spotify有點廢,search親都搵唔到
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

我係個app bug咗

算好
支那app好多碟都灰色
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

我係個app bug咗

算好
支那app好多碟都灰色

其實都已經多到聽唔晒 每個月幾廿蚊 真係算係咁
del9晒我啲歌
有啲碟又顯示得一兩隻歌

偏偏我save落好多
所以我唔撚鍾意用

我係個app bug咗

算好
支那app好多碟都灰色

哩隻已經唔是新碟
新嗰隻有興趣就去bandcamp聽 蝦米無用 唔知有無啦

都有。聽緊。
鍾意新碟多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞