【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯IX

1001 回覆
5 Like 3 Dislike

我都唔太記得第一次俾咗邊隊band

第一次咁重要都唔記得

冇記錯嘅話我頭十隻係咁
1. Coldplay - Parachutes
2. Coldplay - A Rush of Blood to the Head
3. OutKast - Speakerboxxx/The Love Below
4. Kelis - Tasty
5. Bjork - Vespertine
6. Usher - Confessions
7. Justin Timberlake - Justified
8. The Streets - A Grand Don’t Come For Free
9. Scissor Sisters - Scissor Sisters
10. Franz Ferdinand - Franz Ferdinand

radiohead
radiohead
radiohead
radiohead
radiohead
radiohead
slowdive
radiohead

證明我聽歌一路都冇咩性格
乜嘢都有啲

雜食冇壞呀

細個買過宋禮勤

送禮90年代中期果啲都唔差嘅

佢出左世未

我反而覺得佢00頭先係最正
細個好鍾意佢
曾經喺cd舖同一個sales講過indie呢個term, 佢以為係印度有關嘅嘢

謎底已經解開 係indi(an) music

人地問我聽咩多 我都唔會講話聽indie
好似要標籤自己咁 一陣又比人話懶特別乜乜柒柒
淨係會答我乜撚嘢都聽
近排聽覺好峽窄 落雨天中意聽postrock 惘聞

後面幾好聽
原來而家spotify有6個mix
分晒genre好正
好想arya快啲插死ed sheeran
成件事好唔indie
好想arya快啲插死ed sheeran
成件事好唔indie

曾經喺cd舖同一個sales講過indie呢個term, 佢以為係印度有關嘅嘢

淨係會答我乜撚嘢都聽

後面幾好聽

https://www.youtube.com/watch?v=Bx41Cgczur4
post rock來講 一直好鐘意惘聞
落雨聽真係一流

淨係會答我乜撚嘢都聽

後面幾好聽

https://www.youtube.com/watch?v=Bx41Cgczur4
post rock來講 一直好鐘意惘聞
落雨聽真係一流

而家聽返又唔覺太難聽

而家聽返又唔覺太難聽

呢隻我覺得係room on fire 之後最佳
好耐冇聽suede

好耐冇聽suede

而家聽返又唔覺太難聽

亞視以前有個節目叫《慧珊時尚坊》,有播過The Strokes早期嘅MV。
當時得覺唔好聽,之後我就好衰咁標籤左佢地

而家聽返又唔覺太難聽

亞視以前有個節目叫《慧珊時尚坊》,有播過The Strokes早期嘅MV。

朱慧珊

Waxahatchee

Indie-pop

https://open.spotify.com/album/4SJmMYX13ZQc4V2y1KSKqR

手殘覆錯。
想覆Lake People嗰隻。佢又係一隻蝦米零聽眾嘅碟
我幾鍾意聽佢啲重複音效,好artistic

而家聽返又唔覺太難聽

朱慧珊

你又啱

而家聽返又唔覺太難聽

朱慧珊

我以為你J何守信

而家聽返又唔覺太難聽

朱慧珊

你又啱

五十路都啱

而家聽返又唔覺太難聽

朱慧珊

我以為你J何守信

我J陳啟泰

繼續聽呀嬋唱歌
講起電視音樂節目
以前凌晨有個節目間唔中會播下外國歌
第一日個女主持話「跟住落緊呢首歌都幾得意,Kings of Convenience嘅Misread」
第二日個女主持話「跟住落緊呢首歌都幾得意,Muse嘅Sing for Absolution」

繼續聽呀嬋唱歌

講起電視音樂節目
第一日個女主持話「跟住落黎呢首歌都幾得意,Kings of Convenience嘅Misread」
第二日個女主持話「跟住落黎呢首歌都幾得意,Muse嘅Sing for Absolution」
講起電視音樂節目
第一日個女主持話「跟住落緊呢首歌都幾得意,Kings of Convenience嘅Misread」
第二日個女主持話「跟住落緊呢首歌都幾得意,Muse嘅Sing for Absolution」

音樂無間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞