香港點解今次一定輸俾新加坡?

256 回覆
677 Like 36 Dislike
當年曾蔭權曾經話過要復建
後尾689一上又冇哂下文
都係屌下現況,你地後生有得走好走,我單身,叫雞代替結婚,做速遞送件,有自由行雞叫就可以過世
副牌明明齊章叫幾飛
有人係要出千拆牌供埋俾下家
下家又唔撚識打牌
另外2家唔笑死就奇
割地, 加上盤數輸到仆街。
當俾面香港人有個叫做著名地標(但地方細到唔識得形容),曾經簡接吸引到唔少遊客, 只算功過相抵。打和。

但再咁封落去, 日日拍烏蠅, 不如執柒左佢算鳩數。
打針、隔離、檢測、戴口罩做都未夠,最緊要有「安心行房」,嫖客實名制,咁安全一定發達
等"全聚德"入廸士尼開鋪,日日烤唐老鴨
this city is dying
輸?我冇落場踢
唔係點魚翅撈飯?
點解要同新加坡比同柬甫寨比咪easy win
政府感到非常驚訝,也對此「不理解、不明白」。
D 官廢唔識應變,無解難能力,死剩把口同無恥
譚仔大媽你屌埋我嗰份
最抵死係溫室長大咗六十幾年嗰班老人家,
以為所有嘢都係靠自己一手一腳砌出嚟
因為香港而家有宇宙大法
點同以前比
百貨對百客
但而家剪護照大陸,想走都冇得走,依家香港唯一剩返嘅就係可能仲有得走,但遲啲就唔保證
玩抗疫經濟內循環
有錢都分曬俾權貴
有人提意搬走葵涌貨櫃碼頭
所以先強調香港獨立幾重要
英治時代的香港,香港人IQ轉數快諗頭多,只要唔犯法乜錢都可以搵,完全唔使理政治,話知你英國邊個做首相邊個做議員關我香港人Q事。有自由無民主專心搵錢吃喝玩樂,你叫人移民正傻仔。

而家乜嘢都要睇支那政策,狗官又驚得罪支那冇得撈不斷出賣香港利益, 而家郁啲又拉又鎖,講句公道說話又拉又鎖又批鬥,最重要係搵唔到錢,咁梗係走頭啦!藍都變
當年港英鎮壓完六七暴動
就搞好民生,俾香港人有力爭上游嘅機會
減少佢哋嘅政治訴求
當年啲人沉醉喺資本主義制度入面
個個政治冷感,政治問題留返俾英國人搞
所以去到八十年代傾前途問題時,班友先會諗下
但簽咗聯合聲明之後又回復常態
8964後又會驚一驚,之後又繼續搵錢,準備做中國人
根本香港兩三代人都未經歷過赤裸裸嘅政治危機,過往都安於現狀,未有培育過政治領袖,亦唔識分點先為之好嘅領袖
依家星加坡就係做緊英治時期香港嘅嘢啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞