香港點解今次一定輸俾新加坡?

256 回覆
677 Like 36 Dislike
2003之後都有貢獻:有"自由行雞"屌
機場搬去赤鱲角絕對係德政, 後來改到四不像絕對烏龜公於特區政府。
三跑依家可以直接留黎起公屋添, 仲使等明日大魚?
三跑依家可以起條小漁村俾大家rehearsal
而家中國香港一日話開關同大陸接軌,但係中國香港歷史以來都係向南開關,唔係向北開
如果當年政府能把握機遇, 將香港打造成國際雞蟲中心, 香港都可以學澳門年年派錢
港共放棄年青人嘛
自己投降仲駛咩鬥
支共貪官表示要盡快搬錢去新加坡美帝同瑞士
香港國際商場
仲要港共支共夾硬縮細玫瑰園計劃
又亂改人哋嘅設計
結果二號客運大樓用得十幾年又折

李氏唔會畀獅城有呢啲咁荒謬嘅事
機場鐵路話本身四條路軌,依家東涌綫勁疏車
委任pikka及完善立法/司法/愛國教育已經係傳達左信息,香港係咪如以前有創意活力甚至不再領導亞洲及輸哂比SG都唔重要,最緊要乖乖咁被利用為一個窗口,所以西方與中國decouple, 影响埋香港係遲早既事。。。
以前可能都有guanxi、有人事,所謂皇親國戚
但除此之外,其實夠勤力真係會有得上

而家?一個政治原因夠收你皮
英加瞓著都笑醒
本身當地人躺平
點知有on9趕全球最勤力嘅年青人去當地
BINGO
黎緊都睇到香港點
淨返全部老野拎津貼福利
而家呢句都隨時會比人批鬥
點解唔係「中國香港會點」
成個社會點會有創意 點會有進步
一手好牌比港共玩爛
迪士尼都算香港少有00年後新起旅遊點
視乎主權國係邊類既國家,同埋有冇守諾言
其實支那幫香港「安排」嘅基建一直好陰濕
全部都係為陰乾香港而起
拆"海水化淡廠"都係毒計
香港好多民意同你好相近
鬥清零,鬥國安,鬥批鬥,鬥自由,鬥文革,鬥去殖,鬥鄉黑,鬥腐敗,鬥圍標,鬥霸地,鬥污糟,鬥邋遢,鬥違泊,鬥洗錢,鬥走私,鬥支那,鬥野蠻,鬥天價工程

以上連登index香港贏晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞