只需加一個簡單功能,就可以大大改善連登五毛問題

348 回覆
2742 Like 138 Dislike
就係顯示會員被封鎖人數

唔太需要擔心五毛夾埋封鎖正常會員,因為從平時嘅評論可見,五毛言論嘅負評好多,其他撐佢嘅五毛只能提供少量正評,證明五毛仲係屬於少數

亦唔需擔心個別會員被針對,例如即使會員「慘過番印度」被封鎖數目達到幾百,仍必會比五毛的被封數目少

總之被封數目係非常好的參考指標,加入呢個功能利大於弊
改條撚咩,求其派下膠,講句清醒野都比人屈五毛
當年gay佬個gta Post我入去派下膠,十幾個人話我係國安

2022年啦,仲係到捉五毛
建立在此功能上,可以引伸至其他功能,例如被封數多的會員的言論自動隱蔽,和「負評過多」一樣

可謂被封數多的準則可以詳細研究,確保只有嚴重言論問題的會員才被隱蔽
只要研究得好,得行派吓膠嘅唔會受害,只有長期開工嘅先會

就好似我其實係Block咗你,但係你個acc係咪真係有蠱惑,定係我咁啱撞到你玩膠,開個數嚟睇就知
原來cctai心底裡係支持健康碼同信用評分系統
https://lih.kg/2195067
唔會被標籤,只會開個數嚟睇
你同唔同意顯示被封數目係咪一個好嘅功能?
我都block咗佢
咁樣5毛動員集體block樓主先
其實OK
SHOW 出黎
BLOCK唔BLOCK你自己決定
我都block左佢
信用評分
佢都俾我block左
你事實係
冇問題,到時開個數嚟睇咪得 我估就算係老鳳嘅被封數都同五毛有差佢,而且呢個只係參考指標,背後原因就由睇嗰個理解
由此可見顯示被封人數的重要性…
我當年都建去圍狗宿都俾人屌。但我都冇驚過喎
係唔理五毛吹咩
被block有咩影響?
我咪一樣睇到嘢、留到言
根本問題係連登太多用戶
唔會驚好似高登咁block到變單機
講嘢用下腦啦
做五毛帶風向 你估得一個ac咩

打手要ips email有幾難

到時候一定係活躍會員比人block得多,五毛就捉唔到
黃尸最撚中国人
中共睇住連登仔咁樣日日屈毛捉毛批鬥實好開心
乜都唔使做,我地就自己鬥到四分五裂
個個都怕撚咗被批鬥而唔出聲唔開po
個個都怕撚咗被屈毛而自我審查
醒少少啦連登仔
你咁樣同中共有咩分別姐
要改善嘅應該係教大家點樣保持頭腦清醒、有批判思考,而唔係從控制言論入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞