只需加一個簡單功能,就可以大大改善連登五毛問題

348 回覆
2742 Like 138 Dislike
g持
但咁樣對於on9仔會只唔公平
又2022年喇,你悶唔悶啲呀
值得一試
毋須控制言論,只需開個被封數嚟睇
但同極端會員一定有距離,就好似我哋expect波台常客會有多啲被封數一樣
支持 只顯示
比大家有個參照數值
而唔會強制封禁或限制會員
防止5毛群體集體block其他會員
點斬有主力account 要常用,你估唔使交數咩

ips email 呢啲就要問admin
咪即係控制言論囉
個個怕撚咗被屈毛被封
仲邊有人敢講嘢
你咁樣同支那社會信用評級有咩分別
支那:我冇唔俾你講嘢啊,不過講嘢前請三思囉,陣間講啲嘢唔啱聽就
係,要有批判性思考
同埋咪講呢句「你咁樣同中共有咩分別姐」

你比會員block左 有咩好處壞處?
冇壞處架,但係顯示左被封鎖人數就會影響到人嘅諗法

到時只會見到啲打手幾萬個isp email ac一齊block啲優質會員

同埋會見到印仔/腸/自助餐/波台啲巴打勁多人block

反而達唔成樓主所講改善連登五毛問題
有冇得 加埋睇到會員 like左乜
有班長期STAY係度既五毛
佢地先係真連登仔其實無乜方法搞

如果show埋online時數就好啦
On9仔比人block都好正常
不建議 你要用下個腦
人云亦云跟風
D5毛集體攻擊好多人會無辜中招
請睇吓當初宣布隱藏負評過多功能嘅po

LIHKG 更新公告 (2020-06-03)
https://lih.kg/2049698

你覺得有冇令個個人都擔驚受怕?
同理顯示被封數亦只係作為參考,你將呢個提議放大為中共信用評分系統係過分演繹
一早block左你你咪就係囉
我不支持
見到上面已經有幾個blocked user

等佢哋自己圍爐互含
因人廢言
你根本冇認真諗過

到時班打手揸住成萬個ac block啲會員,你點分邊個係五毛?

btw上面已經有人話我係五毛,比大家睇下我今日兩點已經係第二到留左個黃黃地嘅留言。

事實上係網絡到根本好難分邊個係手足邊個係鬼,最重要係自己有批判性思考

大家有啲咩活著嘅理由?
https://lih.kg/brjabbV

https://youtu.be/rkuxKA51o6I
此話何解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞