iPhone 13 mini用家請入

1001 回覆
79 Like 9 Dislike
其實SE都唔係膠殼
唔知點解XR由當年推出到依家成日俾人誤會係膠殼
SE1 = 5s = 4吋 = 當年主流嫌細
SE2/3 = 8 = 4.7吋 = 當年/依家主流嫌細+樣衰

所以SE4用主流都嫌細嘅mini唔係冇可能
SE冇嘢俾人嫌又點樣推啲人上去買貴機
XR設計可做下代SE最大優勢係個單鏡頭機殼
冇做功課全靠鳩up
照道理係無可能, se其中一個重點就係舊殼新u, 無可能為左出mini se 而改到佢單鏡, 改內部結構/零件排位其實係要好多時間同錢

其實se係細機呢個錯覺只係佢出舊機模, 而以前嘅舊機都係細機咁解, 只要重用xr嘅成本係細過mini, 我諗apple都唔會咁神心用mini 樣

當然我都想我嘅諗法係錯
同意,mini 黎講應該重會出,Apple 可能改咗隔一年或者兩年先再出新款,因為細機客都係嗰班客,未必會年年都換新機,隔一兩代再出新 mini 機俾班舊 mini 客 upgrade 先可以改善滯銷呢個問題
我答你,冇。
應該唔會啦mini個樣加雙鏡頭同14太接近,用xr會合理啲

XR圓邊設計幾好
7到
每兩代先出一部mini我ok

不過生產線點安排
管生產線起家嘅基曲係唔會理會我哋班死剩種細機客
殼呢啲唔值錢
反而係佢嘅內部設計只需改少少就可以出新機呢啲值錢
有冇巴絲部12mini換電再戰
12mini 上13 再戰
正喎 不過好似門市冇
佢今年14同14plus無乜人買,又會再諗啲價錢/機種點出架喇

總之就攬住部13 mini 用返3,5年到時再睇下點
Mini撚圍爐區
利申:12mini上13mini
Work唔work
Ching 睇睇心理醫生好。對波鞋出咗街磨蝕咗有冇唔開心
新鞋踩污水同舊鞋踩屎一樣感受,點解要睇心理醫生?
其實apple tune 到個Mon 好靚
咁100%同98%用落都係差唔多姐。睇開啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞