iPhone 13 mini用家請入

1001 回覆
79 Like 9 Dislike
佢size 仲細過 4.7 inch iPhone SE3
遲下再轉iphone 13 mini
我覺得會梅花間竹咁出,係iphone SE4 出mini size,再係iphone SE5 出番傳統有touch id 既
咁啲人坐等用mini模果代
3月尾用到而家足半年,見到電池破咗處得返98%,雖然都知哩日總會到但硬係有些少唔開心
假如SE換XR模,相信好難用返mini 做下一代

Apple 係好多次發佈會提iPhone SE嘅時候都係講佢係好多人第一部iPhone ,而Apple 利用SE打入東南亞市場都唔係咩新鮮事。

XR成本低,部機又大,賣3688,之後電信商特價
做到3000左右,相信吸引到印度同菲律賓市場買單

如果將SE5變返做13mini,結果又會同依家一樣,得日本好賣,其他國家食哂屎

XR後繼機係11,之後係12/13/14,要好賣,揀12個模係最吸引,不過都要睇幾年後apple 新款機出啲乜
mini冇雙卡,唔係早就換咗
有冇咁緊要
SE多數都唔會用市場上最受歡迎嘅款做基礎
如果SE5用XR樣
$3000幾有大mon大電
邊有咁著數
SE 4繼續用返圓邊+大mon應該好賣
點會無?ESIM唔係SIM?利申用緊支那台既ESIM一卡兩號養號碼
係咪同個台講想轉esim就得?
最平邊到買到
唔著數嘛? 連FHD都做唔到
你問下當年買11/XR嗰班有冇嫌過部機冇FHD
睇落其實冇咩分別
本身IPHONE出過5C,可能見低價有市場,就整咗SE出嚟,賣點係同代CPU同埋平,配一個低清細芒,細機自然細電,當然有人話庫剋要清倉底,
再後來X系列就整咗個膠殼多彩既XR出嚟,因為XS係第一個破萬既機,XR開頭賣街都唔平,只係比起XS要平一大截,同埋後來陸續跌價清貨,
既然已經知道平機既條件,膠殼+單鏡頭+LCD = 平,咁係咪大芒大電根本唔關事,An大把千元機做到大芒大電,
外觀就應該真係要轉劉海,唯一問題只係拎XR去改定係12mini去改,因為今年先出SE3,出之前吹風話有SE PLUS係XR殼,SE改用12MINI款,
結果SE3一面倒俾人屌電子垃圾,可能啲人失望又或者真係垃圾,揀咩外型視乎蘋果有無打算繼續響低價段同An撕殺,要鬥就一定係大芒大電既XR,
唔去同An鬥咪同自己鬥,咁小而美既Mini無咗,Mini可能因為定價又搞到本身又唔賣得,改用膠殼+單鏡頭+720PLCD賣你4千,策略上無問題,
對窮撚嚟講,有得用好過無得用,就係唔想俾貴2千買雙鏡頭+OLED+鋁框+會跌爆既玻璃後蓋
XR唔係膠殼
樓上仲話變核電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞