iPhone 13 mini用家請入

1001 回覆
79 Like 9 Dislike
Dbs迎近加加埋埋有千幾二千
佢門市無得網店有
不過要等幾日
就正如當年13mini比多少少就大mon, 所以無乜人會買mini
8用家
諗緊SE3定13MINI定14PRO定等下代SE好

依家就係出垃圾14比多少少上plus

又收工喇,剩74%。
我同佢相約,健康度100,連WIFI情況下瞓覺,一晚6-7個鐘用20%電,日頭出去開5G,10個鐘裡頭開螢幕用5個鐘左右,唔睇片唔聽歌只會睇下天氣地圖收電郵TG,或者上下連登FBIG,就會消耗70%電量左右,基本上維持1日1叉
當初有傳聞SE3會係XR外觀,接受唔到2022年SE3仲有上下兩條大黑邊,響發佈會之後果斷出咗13MINI,其實我唔介意佢OLED定LCD,TOUCHID定FACEID,但黑邊真係頂唔順
每個人考慮既地方唔同,一嚟Mini最平,二嚟無雙卡需求/ESIM滿足,三嚟雙鏡頭夠用,

平衡重量,手感,電量,容量,5.4" 13MINI 256 VS 6.1" 13 128,我揀咗前者,半年用咗110G了,因為我又知道自己性格,俾得錢買6.1"普通不如上埋Pro
13pro / 13 / 13mini
三部都用過
始終mini最好
on screen time係幾耐?
一晚無用過燒左20%好似誇張左啲

可以check下咩app係background用左咁多電
13Mini升咗ios16.0.2有啲後悔
未升既起碼等16.1先
咩問題
咩色,幾靚
本身用緊8 買左iphone13粉紅色 幾正 手感極佳
細過8但係大mon啲 真係大升級
等出粉紅色摺機先換
上面幾位有冇開低電量模式
12系列 A14問題
我不嬲無開,做乜咁問
瞓覺6-7個鐘正常會拎去叉電,係有時唔記得插線就瞓
好似效能降少少 會慳電左
點解我唔睇片唔打機。回下message同彈D新聞出黎。我會一日100%去到70%?

我懷疑係因為我唔開藍芽唔開定位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞