[討論]超人Ultraman[30] シン ウルトラマン 以"新 超人"之名 10月13日上映!!

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
好鍾意副隊企喺超人手 同老師對望嗰下
其實個人懷疑
有冇可能 sponsor係TPU內部團體...

不過發現自己最近成日估錯
呢下好驚喜
或者佢臨尾咬decker嗰下
可能會對日後劇情有影響
真心估唔到會咁樣吊住Decker打
佢新片有出新怪 開始對呢隻野多返幾分期待
會預左系統上同本家有分別 真係只求佢怪獸數量夠多
真啊 加多D正D
Dick ching又搵到出嚟先好嘢

佢難以超越
我好老土估下集有人發現臭大仔搏頭傷左
諗番佢比怪獸咬依下 就發現佢係DECKER
可能係女主 第一集定第二集都見到DECKER隻腳傷左 同臭大果時一樣傷

不詔都係9估 都係你地似D 跟帝拿劇情
本身諗住遲D再由頭重睇一次帝拿
不過諗諗吓 茂永老師應該係根據怪獸島個集嗰博士Design
所以啱啱重睇返

發現我錯
比起權藤參謀 茂永都係似怪獸島大友博士多D
不過茂永比起大友 明顯係成功咗
大友係就嚟"可能"成功 被飛鳥中斷
茂永係成功展示咗幾次 但被副隊射爆粒石失控

我就真係唔反對茂永嘅計劃
不過可能仲要考慮褻瀆生物自由意志嘅考量...?
直頭好睇過z 啲劇情

好有平成味
我又冇比較
不過Z仔有透過Red king 蛋比遙輝感受到 怪獸係生物
仲用咗幾集思考 到見返老豆先開解到 呢個設計都幾有心思
我唔會話做咩比較
可能我老餅會覺得好睇啲 哩集幾有迪加feel

z仔係好好睇,但佢係新世代嘅好睇,講道理冇嗰浸「平成」除
你啱
今集節奏 鏡頭 內容 都好前平成
真心會諗 原來佢地仲可以拍得返呢一種feel
變咗做呢個殺手比特星
劇情黎講 真係DECKER好D

Z果時吸引我睇番超人係平成3子力量
同埋搖輝同Z兩個傻新仔互動

仲有唔係傳統守衛隊
帶番頭盔先
我主觀感受
冇啦啦戴咩頭盔

宜家好希望Decker keep住 做新世代第1
估唔到人機合一都幾型
真係好鐘意呢種角色回
啲人物真係會立體
Trigger真係
想睇重拍真人版Gridman
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞