[討論]超人Ultraman[30] シン ウルトラマン 以"新 超人"之名 10月13日上映!!

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
但最後一拳完又太快
成隊真係有團隊feel好多
唔係得個講字
所以我好驚新超人又搵”明星”配
你話搵返愛子班配音返嚟配 我就想睇
我覺得今日隻怪獸仲有伏線

去完tgs成集都係hea睇
但又幾好其實
https://twitter.com/juliet3comet/status/1570987204947873793

栄慶さん話 我唔洗架野都識飛啦

BTW 唔記得咗
佢地special night個日有提過有幕似Gridman
原來就係呢幕?
見有人估係Decker劇場版前傳嚟
最後咬Decker 攞咗基因
靠今集個女人 整人造超人
上次睇係因為Trigger回歸
見D日本人感嘆Trigger海外真係高人氣
想同返佢地講大家咁話啦

應該大家都有個美麗嘅誤會
隻怪斷左個隻角
應該係鬼佬嗰邊高人氣?
台灣同強国都屌到trigger開花
guts hawk同decker合體有啲料戰術配合

Btw,副隊長咁都唔知?
一如以往超人有怪獸人類共存既主題
但諗深一層老師既主張都係冇錯,作為人類一個本身就要企係人本位既角度諗野,一群破壞力咁大既巨型生物危害到人類社會,人類除左係佢破壞果時阻止亦都係要係源頭做事,學現實咁設立生態保護區,同怪獸打晶片,必要時獵殺過多既怪獸令生態平衡,種種控制都係人類可以做到既事
至於怪獸變做兵器方面只可以話有得必有失,槍既本意係用黎保護定破壞取自於使用者本身,炸藥/核能可以令人類社會高速發展亦都可以變成戰爭奪人生命既武器,人類除左靠超人呢個不穩定因素之外都要發展自身以防過度依賴超人反而阻礙人類發展(細個幾唔鍾意參謀個屎忽鬼,但大個諗返佢講既野都有一定道理)
如果之後仲keep到今集水準,真係有機會拍得住Z
YouTube 不嬲多英文 / 明顯Google translate 日文comment 套套集集讚
Trigger 嗰排我個個禮拜上5ch 睇架仔屌
見佢地個new gen hater post 推得勁快
Z Decker 我就睇得幾開心 冇乜上去睇
鳳凰
今集真係好反映到
同核武一樣 同Z仔D4一樣
暫時今集睇落Control到隻怪獸 唔代表之後可以

茂永老師定位都似係Decker權藤參謀

茂永老師背後啲sponsor咁快就話已經查到兼收左皮
其實呢part可以變主線劇情
講其實好多公司都暗中研究緊怪獸
但最尾畀素菲亞反咬
致敬人造帝拿個劇情
佢嗰個出炮聲已經係舊嗰隻嗰啲聲
phase2應該仲有更多呢啲聲聽嘅
條友點幻想出黎
好正
逼人買strong type shf 同部戰機
但其實就算係呢吓嗌都有前平成味
好睇
九成九又係做strong type 配件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞