王菲算唔算係香港樂壇最靚聲既女歌手?

944 回覆
333 Like 115 Dislike
腳膠既Tarantino大推重慶森林
我樓上貼咗
你叫王菲唱下雨天都真係幾難聽
https://youtu.be/yDEQKDY1dEM

王菲都有限制, 唔係咩歌都唱到
真, 菲d 廣東話真係講得好好,如果d 人話佢有口音真係雞蛋裏挑骨頭
(no offence)
翡翠樂壇not香港樂壇
係可以挑戰下,但係做炮灰嗰種
林憶蓮嘅聲線及歌藝應該算係同級,但佢外型比王菲輸蝕亦係事實。
最鐘意佢呢套戲嘅造型,成套戲雖然有兩大影帝夾住,但完全都會畀王菲嘅魅力吸引住。

呢張相如果冇歪文可以做wallpaper,偉仔型到癲。
關淑儀(唔計live) 王宛之 Kay
呢首Eyes on me, 我一世都唔會忘記第一次響Game舖睇住隻Game嘅片頭一路聽嘅嗰種震撼感。
仲有跳舞我估都應該都係佢死穴嚟
王菲基本上都無撚敵㗎喇

btw Alvin Leong有嘗試過捧一個近似既
不過時代唔同,失敗收場...
https://www.youtube.com/watch?v=GoPP2vpquNg

王菀之聲係真靚,可惜佢出道於香港樂壇最沉嘅時代。
認真講句林憶蓮先係真正唔靚
冇得咁比,呢啲同遺傳有關,要數返林憶蓮上兩代係咩地方人士。
假如林憶蓮係今時今日嘅新人一定會執咗個樣先畀佢行出嚟。
t1 華人女歌手黎講 一人之下
王菀之都執唔到
林憶連都係一樣
我梗係知,當年一睇就知
eyes on me真係好正,多謝ff團隊揀咗王菲唱先俾我有多首王菲歌做最愛
TODAY 應該係佢人生高峰了
之後果D都麻麻
佢唔係無唱過D流行曲
但好多時D流行曲唔啱佢style, 反而顯得佢無乜特別
但佢唱返d刁鑽, 奇特d的歌果時就好夾

王菀之有酒粒笑起幾甜,只要響化妝造型執一執就見得人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞