『劇透』《無職轉生~到了異世界就拿出真本事~》集中小說/漫畫討論 (13)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
照睇下話應該做到同白毛打完入學試之後入學end
小說情報 for 依家想追小說嘅巴打

目前文庫已完 總共26卷
想買嘅可以試下bookwalker 目前最平係佢了

文庫之外仲有其他外傳小說
如果跟時序就係
古龍昔話
王龍王傳說
蛇足 (呢個開始緊做文庫,但只有日文)
齊格篇 又名 無職的月光戰士

以上四篇網上都揾得到 link 我唔貼了,相信大家有辦法揾到

部分外傳只有漫畫:

洛琪希外傳——以洛琪希視角開展故事,從洛琪希細個開始 目前未完

艾莉絲外傳——以艾莉絲視角講Dead end 小隊喺魔大陸故事 十分短 已完

艾莉絲狂犬外傳——講艾莉絲修練變強嘅故事

無職四格漫——一啲有趣但被正傳漫+動畫省略嘅畫面會呢度揾到

冒險者篇——就係動畫1-3劇情,但休刊已久,目前未完
喺度自拍
拉拉真係好得意
咁多個仔女中最鐘意拉拉
露西不服
我都係
話時話佢唔係肥肥地嘅咩?
最近又重溫小說
第一卷最尾塞妮絲望住魯迪走同埋照顧兩個妹嘅互動
諗到係佢地嘅最後對話就睇到眼濕濕
隔離po都幾多人驚喜佐爾個反差
之後啲人物唔知佢地要O幾多次咀
屌 扑野畫面全部黑畫面咩都睇唔到
要殺哂所有龍將先影到呢張相
扯唔起算唔算扑
啱啱翻睇小說睇到嗰度,第三次遇見沙拉

https://tw.linovelib.com/novel/2013/150410.html
記得有閒錢買正版支持下

所以每次有人拎re0 同 無職比較果陣我都笑而不語
2個作者私底下勁fd 另外仲有素情作者都係
佢地3個成日出來飲酒談心交換靈感
所以re0 同無職有唔少位置係幾相似 無職作者不求人都認盧迪最終戰係借用咗re0 嘅慣用套路 不停比主角非嬴不可嘅試練 等主角要不停過關直到真係達到勝利條件先至真係完結
龍神=486

睇來ching一點就明
見大家都有興趣買小說/漫畫
我就喺度一次過整合晒俾大家
--by 巴打 山岡崋山

日版

台版

文庫之外仲有其他外傳小說
如果跟時序就係
古龍昔話
王龍王傳說
蛇足 (呢個開始緊做文庫,但只有日文)
齊格篇 又名 無職的月光戰士

以上四篇網上都揾得到 link 我唔貼了,相信大家有辦法揾到
因為真係AI圖來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞