『劇透』《無職轉生~到了異世界就拿出真本事~》集中小說/漫畫討論 (13)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
直入陰影No.2
睇小說嗰幾句既形容好震撼

No.1 大家都應該知邊套動畫公認童年陰影
大哥哥
想問下文庫版大概要睇幾耐? 驚好多有排追
總共26本

我用4日可以睇晒
點解可以睇得咁快
我之前睇要用成半個月
無時無刻都拎上手睇就得
果時番工冇野做 得自己一個
係真係完全冇野做 1個月睇哂無職 安茲大人 美好世界+外傳 拖油瓶
前幾日用一晚時間一口氣睇完第15卷
真係神作
承接返14卷尾老魯迪出現,頭兩章嘅未來日記睇到好沉重,練得一身好本領但眾叛親離冇人冇物
俾日記搞到有陰影,跟住殺老鼠嗰段反覆睇咗幾次確定隻老鼠有冇死透

接落去打龍神嗰幾章熱血到癲,為咗頭家搏到盡施展渾身解數打龍神,連腳都咬埋
再加埋進化咗嘅艾莉絲趕到救老公,到最後龍老闆根本驚咗魯迪依隻癲狗,先半懷柔半淆底咁收魯迪做靚
全書寫得最好就係魯迪喊住向龍神效忠,嗰種終於成功保護到屋企人,一天都光哂嘅釋懷感寫得好到肉,完全諗唔到可以喺輕小說睇到咁深刻嘅角色描寫

不過作為原動畫黨+艾莉絲推,魯迪同艾莉絲重逢咁平淡有啲失望

拖油瓶你唔係睇動畫就得
小說第四卷最撚精彩 動畫就屎一樣
拖油瓶

繼母的拖油瓶是我的前女友
個人覺得呢5年左右最好睇嘅戀愛喜劇
慘遭P9動畫化
強烈建議搵小說睇

P9 DLLM
我一打開本書見到艾莉絲背影
型到我濕撚左
我都想無時無刻溝樓豬
小妹不接受溝
最後一卷補左rudy 日記
好正
甚至有少少係回應班hater嘅feel

希望讀到本日記嘅人都會努力活出自己嘅
文庫版
睇呢套野好有睇小說尋秦記個種味道
我確實很幸運。
生來就有魔術的才能。
不僅有前世的知識作為基礎,還有拉普拉斯因子所帶來的龐大魔力。
多虧了這兩個優勢,我成長為擅長無詠唱魔術的人。
放眼整個世界,估計找不到釋放岩炮彈比我更快更強的傢伙了吧。這其中的一部分是我自己努力下來的結果,不過說得也是,我確實受到了上天的眷顧獲得了出色的才能。
我真的很幸運。
經漫畫睇完,應該算係比動畫好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞