『劇透』《無職轉生~到了異世界就拿出真本事~》集中小說/漫畫討論 (13)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
近排睇完,我齋睇動畫,又唔覺好差
係咪真係咁不堪入目
好喜歡莉莉亞。

仆街保羅搞大左個肚之後就唔再同莉莉亞做愛,莉莉亞點處理到佢啲性欲。。。
清睇完艾莉絲強暴魯迪未
圖書館得6卷 香港係咪無輕小說租借
屋企又無位擺
唔會有
香港圖書館太古板 有6卷已經意想不到
買電子版
有無巴打唔介意租借俾我
其實都多咗好多
我以前零之使魔就係圖書館借黎睇哂全套
仲有緋彈的亞莉亞(不過佢地冇再買23定24之後
印象中仲有見過魔禁 魔劣 俺妹 加速 笨測 涼宮 神的記事本 FMP 空之境界
依家好似連86都有埋
乜原來 圖書館有輕小說
真係好多年無入過去 唔知
以前搵本哈利波特都要等超耐
我都估唔到
我記得中央圖書館有無頭騎士異聞錄
中央圖書館真係最多
如果我係A館借咗中間一卷
再係B館還書
A館啲藏書會唔會斷開咗
定係每本書都有個home library
圖書館會間唔中執返邊本書去邊個館
通常會去番原本果度先嘅

求其搵都Search到一大堆
主要係角川同尖端呢兩間
想問小小嘢,電子書,同電子書閱讀器係咪兩樣嘢?因為上網睇唔係好明白,又分網站有book walker 又kobo,唔係好明,因為用電話睇得耐隻眼好攰,大家建議用邊樣睇我這邊會齊啲,唔知大家明明我問乜,除咗實體書用邊個睇會好啲或者方便啲切啲
電子閱讀器就係一部類似ipad 嘅嘢 冇咁傷眼
電子書就係電子版小說
咁有冇電子閱讀器推介?想睇無職轉生,同埋異世界轉身史萊姆呢啲,咁如果用電子閱讀器,用邊個網站好啲?唔好意思太多問題
有隻大牌叫Kindle
以前書展試玩過 有彩色

不過唔好期待佢畫質可以同任何tablet 比較 純睇書唔錯 睇書以外嘅功能都係用翻ipad 啦

呢類電子閱讀器最好買電子書來睇 唔建議上網揾網文睇

頭盔:唔熟呢樣野 純粹試玩過嘅心得
Bookerwalker 唔清楚
但kobo 同Amazon book 都支援電子書
最主打嘅電子閱讀器係用E-ink
你當佢好似個百葉窗咁 分打開同關閉
你每次開同關先會用電
不過佢唔係背光 而係用磁場之類嘅技術去開關
所以唔傷眼

https://youtu.be/pa4-H8B44hE

不過我無買 臨落單前老婆堅持要買ipad
我用開 Kobo e-ink
喺 Kobo 買書唔使煩
不過價錢好似唔係最平
Kobo最好係本書可以下載之後dedrm
不過之後好似會冇左直排
唔該晒幾位巴打,咁我睇吓買邊部,因為用iphone睇得耐隻眼真係好辛苦,不過最主要睇吓睇開嗰兩本有冇電子版
[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(16)暨交流區
https://lihkg.com/thread/3290666/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞