少癲!黃師傅神級裝修!公屋3至4人單位改到豪宅咁!

468 回覆
122 Like 335 Dislike
樓豬未見過咩係豪宅?
講到好勁咁
大部份公屋單位都係咁間啦

都未話佢掛住玩設計玩到D位唔見洗
我指「買居屋再向上流」唔係買居屋等於向上流
好多人都係居屋再私樓咁上
再唔係其實自住居屋我都覺得好過公屋好多
不過淨係想每個月比幾千租就點都係公屋好既
陣間豪裝又笑人住公屋
係,好撚戇鳩
換防火門一隻連人工至少一萬
夠做啦,我遲啲可能搵佢裝修,但求四四正正,唔好昆鳩我
香港d屋咁細 其實應該行實用為主
如果本身得廿零歲事業仲有機會向上升既我好同訛應該賺多D向上流
但好多人可能去到三十至四十歲左右仲係搵緊2萬蚊
呢類人都知自己既未來都唔會有咩大改變
真係寧願住公屋千幾二千蚊租住一世好過
明火做open kitchen
30幾萬 唔靚囉 但ok實用既
公屋裝修到咁有咩用, 只係似一個成身名牌既MK仔
其實咁樣豪裝公屋會唔會惹黎調查, 點解有咁多錢裝修?
如果我要裝修都會搵佢,起碼唔會爛尾,最多喺網上面搵啲style畀佢抄
d波點我當屋主自己貼既
廚房門唔換得姐,但可以油
地板牆身廚房門d色根本唔夾

同埋有細路既屋企用乜9白色
好快就玩完

不過持平d講
裝修佬你比埋佢做設計係咁上下
呢個價做到咁算有良心
出面d濕9公司做一樣既野隨時屈多你十萬
公道裝修佬已經好難得
最慘係呢類3-40歲既人申請到公屋一定係有家庭2-3個仔女 其實有超過1個仔女長住公屋已經係好煩
因為公屋係留唔到比仔女 超過1個仔女結婚就一定要有1個除名唔可以住
咁多限制
老人家就話平住一世姐
睇番條片先知自己有留過comment
又印證左窮人唔好生仔/生咁多件既道理
仔女去到佢識搵錢租樓出去住之前都要困住係依個咁撚細既地方住
係可以一拖二,但睇過散熱器尺寸 新型公屋冷氣機窗檯無可能裝到
一換就想2、3隻門換過晒
見咁新淨咪慳錢,反正房署唔俾人拆防火門
好似都係少隻門的分別
而家人煮食習慣、抽油煙機既進步,問題唔太大,而家房署廚房設計擺埋單位的一角
豪宅
原裝嫁, 公屋黎
入黎就係為左睇呢張圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞