[Netflix / tvn] 小女子

888 回覆
33 Like 8 Dislike
係ptt見到:
當成精緻版的鄉土劇就覺得好好看
究竟2姐條仔有冇古惑, 偶到呢啲咁危險野佢都好似冇乜野 好平常咁.
朴載相死得有啲突然
原來佢都只係一個棄卒
好多時間可以睇
無乜時間但想搵野睇就唔推薦
可以有更好既野睇
你鍾意睇懸疑類型又頂得順暴走劇情咪開嚟睇但除咗劇情暴走外 啲鏡頭同配樂 仲有演員演技係幾好嘅
當 偶然的田園日記 咁睇?
呢套我未開嚟睇呀
不過台灣鄉土劇應該係講劇情唔太合理
https://m.youtube.com/watch?v=iay2LGLsWN8
小女子定我講嘅嗰套?
小女子我開咗第一集睇完就無追睇嘅心,上面#582講嘅 或者我再睇略多幾隻我都認同,但如果你想睇我講嗰套,都係#582咁樣講 最唔明偶然點解Netflix會搵呢套合作同步播
我講你嗰套未睇
老實講都係因為追開金高銀同睇懸疑多,再加有大編劇係到,對小女子期望唔低。
頭三集都覺得尚算可以,三姊妹貼近原著性格可接受啦。去到中後段唔得,「點解咁白痴」「蘭花幻影同白卡婆係想點」令我睇落去嘅就真係分鏡同演員們演技。第八集有救返少少
不過淨翻兩集就唔會棄嘅,只係希望唔好十分爛尾

Netflix搵嘅韓劇一直都俾人詬病,可能國際口味不一

題外話big mouth原本都想追,但見話爛尾都諗緊開唔開好,唔想睇到燥
disney+ 就推薦我會叫劇名叫金湯匙
嘅匙來勝利組,漫畫改編頭4集好ok,韓劇尿性係爛尾,唔知會唔會又一套梨泰園Class喇 但真心ok嘅

big mouth我認為去到大boss知道邊個之後,劇情先開始暴走,大約10集後‘的事?唔太記得

仲有一套 好似又係disney+劇 爭鋒相辯 又係頭4集都ok

呢排韓劇多角色係做律師嘅劇 ,千元律師 屬於我都ok評價
得返兩集 攬炒定點
屌…大家姐係天台打條八婆 得幾秒威 笑左
其實我到依家都唔知白卡婆個目的係咩
仲以為佢會狠心啲打條八婆 點知佢勁好人咁計番5下
非常好

剛睇,種沉重唔會輕過我的大叔,但就情節複雜d同去得快d,有d超現實戲劇元素,正
話咁快又到weekend
突然有啲緊張
希望個尾埋得靚
好似個女人先係boss
同埋又可以唔洗死
亂黎
份英文文件有寫佢會離開韓國一陣,所以應該真係飛咗之後即刻飛返黎
嘈得好勁
應該冇事

當初雪降花嘈得咁勁都死唔去 何況呢套劇
啲quote twt鬧緊韓國人同埋啲kdrama stans偽君子話韓國人鬧snowdrop就鬧得咁快 到呢套劇抹黑越南又扮冇事發生咁
呢啲例牌架喇 事不關己 己不勞心

又唔係踩中佢哋啲地雷佢哋邊會理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞