[Netflix / tvn] 小女子

888 回覆
33 Like 8 Dislike
終於睇咗第三集
今集又知多咗樣嘢 就係多咗個元代表
睇嚟係圍繞住元家入面內鬥
睇到人講話用喺啲劇入面用iphone嘅角色只可以係好人 第三集發現姜勳個角色同埋崔道日預告都係用iphone 感覺真係有特別意思唔係點會平時啲韓劇一定清一色用samsung 而呢套劇就有人用iphone
有冇講過姜勳阿爺係咩人? 關唔關元家事?
Rain Johnson好似都有講過類似既野
話係Apple要求
睇到人講話用喺啲劇入面用iphone嘅角色只可以係好人 第三集發現姜勳個角色同埋崔道日預告都係用iphone 感覺真係有特別意思唔係點會平時啲韓劇一定清一色用samsung 而呢套劇就有人用iphone
Rian Johnson好似都有講過類似既野
話係Apple要求
成日凝住佢冇咁單純地幫二家姐
因為2家姐個設定係正義撚
呢種人曼撚煩同on9
佢出現親都係飲酒同去煩住朴宰相
同埋佢俾個前輩針對都睇到好無癮
孝琳個丫媽好奸
兩個都花式自爆唔驚死
大女先係最無危機感
唔係主角應該死咗十世
不停自爆 求鳩其講少少關事野 講哂佢知
但睇得出編劇特登編到佢咁蠢
二女又係 有做有錢人潛質 但一樣比酒精依賴症同衝動性格累事
可能當成長劇咁睇 觀感會好D
2家姐完全唔理屋企,明知細妹出左事都唔繼續關心
放置PLAY
呢兩集有啲降低咗我對套劇嘅期望
大家姐 二家姐有啲on 9
對身邊啲配角仲有興趣
姑媽唔知同朴老豆又有咩關係呢?
痴線

花英條主線真係好好睇

講真我睇唔出花英係40幾歲
keep得好好
元尚雅真係有種恐怖feel
本身以為大家姐會同二十億堆錢玩到大結局
點知第四集啲錢就還返俾人 然後仲越搞越大
花英將啲錢落佢名 又喺新加坡用佢名生活嗰啲

之後好期待姑母同朴載相條線
好想知姑母背後有咩故事
仲有仁珠同仁京下集終於可以將啲蘭花線索連埋一齊
姑母出嚟比錢個度好型仲要拋9朴載相
好彩第4集D劇情合理返
大女咁既行為 守到完場先唔正常
姑母咁有錢
不如一早討好佢咪搞掂
大家有錢過好生活
無必要搞到咁麻煩
個高室長好恐怖
姑母係嗰啲唔會輕易用錢落廢人身上嘅人嚟
佢啲錢要用喺有價值嘅嘢上面
同埋三姊妹入面最夾佢係二家姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞