[Netflix / tvn] 小女子

888 回覆
33 Like 8 Dislike
依套野真係近期最高質
好好睇
唔敢直視支蘭花
吾知代表咩呢仲睇緊
第二集信息量都幾大 聽日要睇多次
支蘭花真心好恐怖
仲有每次整死人都係用炒車呢招
唔知佢哋三姊妹幾時先可以將啲線索連埋一齊
同埋點解大家姐同細妹會係用iphone
而二家姐係用samsung
呢度肯定又有啲特別意思
同一家庭,每位家庭成員用唔同手機好平常
仲要送紅色高踭鞋 痴線佬
真 都有d驚
本身以為係啲日常生活溫暖劇
想快啲到下個禮拜
希望聽日出ep1-2 making!!
岩岩睇完第一集幾正
我愛金高銀
係 啲張力一集出哂嚟
不過睇完第2集 完全唔覺佢地有幾慘幾窮
D設定硬係怪怪地 咁多有錢親戚
2女重要係投資達人 最多只係個老豆唔生性
係條懸疑線真係幾吸引 演員都無邊個演技差
花英個角色應該多故仔
父母係咩人?
高中畢業做到組長?
雖然住嘅地方差 但買咁多名牌? 理事情人?
佢哋係本身細個家景唔好 老豆老母都係廢
到大家姐同二家姐出社會之後又要幫老豆還債
佢哋個姑母應該係有故事 睇咗兩集所知嘅係
姑母係有錢人 供二家姐讀書同用佢嘅方法去令二家姐成長/想培養佢做自己理想中嘅人
睇完頭兩集
寫得最吸引嘅角色係秋瓷炫
但佢竟然係客串
成個角色好有神秘感
應該冇咁易死掛 整容嗰part有留白
btw 3姊妹+秋瓷炫全部都BH
南志鉉係soop
係喎記錯咗佢
這到底是什麼謎樣的電視劇,一開始想說,應該是導演人緣很好,所以好多眾星雲集大家來走動捧場,這部劇才一開始就死了好多A咖哦,哈哈哈哈導演簡直是殺人魔殺紅了眼真妖獸,結果認真一查才發現,這部劇更不得了的是編劇好嗎,小女子的編劇鄭瑞景,是一路與朴贊郁合作過親切的金子、賽博格之戀、蝙蝠、下女的誘惑及最近的分手的決心都是鄭瑞景一起參與編劇的作品

所以這樣說來,小女子的劇情色彩,應該會是帶有懸疑之外,也可能會出現反轉再反轉的濃烈滋味,並且女性角色也可能充滿韌性,目前從一二話的劇情看來,都似乎符合鄭編過去的作品特色,只是那個嚴基俊真的就一臉大魔王耶,還是這部沒有要我們猜的意思,哈哈哈他應該就真的大魔王這樣哈哈哈

這部戲製作團隊除了編劇以外,美術導演是長年跟朴贊郁合作的柳成熙啊! 那個壁紙、窗簾,撲面而來的熟悉感~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞