[Netflix / tvn] 小女子

888 回覆
33 Like 8 Dislike
仁珠邊個都信,就係唔信崔道日
今集醒咗嘅位係引高室長出嚟
根本佢就係想做就做 睇完呀妹篇嘢又唔信嗰男人咪係咁囉
二家姐女版吳卓羲
崔道日最care嘅係啲錢
啲錢有一咩問題佢應該就會做膠嘢
之後又蠢返
其實佢攞住咁大筆錢 又無經驗無渠道去處理
諗深一層除咗崔道日根本無人信得過
仲要走去問姑婆 佢本身都同元家嗰邊有關係
突然又咁信佢
花英不如返嚟好嗎 你個老死搞唔撚掂
我覺得佢係想知自己想要D咩
編劇張相出現喺財團校友list
最好睇嘅角色都死晒
花英姑媽
變咗膠劇朵蘭花係做乜膠野
以為係3女主成長劇
點知仁珠越黎越乞人憎 滿口道理 仁義道德 但只係見錢開眼
仁惠直頭變咗二打六 已經無咩敍述
仁京一慣女版吳卓羲作風 集集都好似飲醉酒咁
根本花英先係最有主角特質
佢兩公婆都係衰人嚟
差在係一齊搞啲意外出嚟
定元將軍先係幕後推手
佢哋每集都發現一至兩個hint 但一直做唔到拉低/打沉敵人士氣 睇到有啲激氣
大家姐依然覺得700億同搵到邊個殺咗花英係可以兼得呢個先係最激氣
咁呢樣我覺得無咩衝突嘅
姑婆應該係講想要700億就要接受嗰班人做統治者
其實我覺得姑婆係啱

你收得700億 朴載相就要係政壇到平步青雲
你搵到邊個係凶手 你嗰700億就要嘔返出嚟
咁攞得700億都可以知道凶手係邊個但係唔講出嚟嘅
況且朴載相都無咩可能會覺得三姊妹仲唔知道佢啲衰嘢
尤其係二妹查到咁多嘢
佢三個咁樣點唔講出嚟呀

呀二就嚟要搵晒佢啲嘢出嚟話比全世界知
本身睇完頭一兩集
諗住係講3姊妹合力對抗boss
點知睇完呢六集真係谷鬼氣
大家姐只係諗住點樣魚與熊掌兩者兼得
既可以700億袋袋平安 又可以對付到朴載相一家
但問題係敵友不分 對方講乜就輕易相信
二姐就一直做衝動撚 冇計過度過就盲頭烏蠅咁撞埋去
幾次都係走上去令自己中哂伏 而對方就拎哂著數
至於細妹現實到極點 為咗脫貧 手指拗出唔拗入
我覺得之後有可能係靠細妹推倒big boss
So far 三姐妹佢最理智 穩重
套野會唔會變暴走劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞