我真係好撚憎宜家D劇係唔係都「政治正確」

325 回覆
2517 Like 114 Dislike
應該係污糟,醜惡加無腦
殘疾又點樣可以做蜘蛛俠
修正主義白人變黑人抵屌啦
迪士尼最撚鍾意

點解班leftist唔話呢啲黑人cultural appropriation
你想做主角咪好似Black Panther自創一個故事囉,做咩要拎白人嘅文化
左癌,同共匪一樣咁恐怖
有無人有睇netflix新果套 夢魔
黑人多過白人,基既多過正常性取向(男基,女基都有)
又刻意加好多女性當自強既對白,康斯坦丁都變埋女
基乎每個鏡頭都會出現黑人/基畫面/連女角個頭都要特登染埋彩虹色
特效好好睇,但政治正確到煩到癲
係睇到會懷疑自己正唔正常點解會咁多黑人,連死神都係女黑人
美國wokeism完全係痴撚線
已經滲透到生活每一個環節
大學黑人低分照入
大公司開job posts只請黑人
套戲硬加LGBTQ+原素..
立體機動蛛絲
而家啲新劇已經冇晒金髮藍眼白人做主角

一定係 黑/啡/亞 + LGBTQIA + 素食/環保/女權
白鬼好多好受wokeism
有d就算心入面唔同意都唔敢出聲
+細個比人性侵+父母雙亡+有ptsd
迪士尼嗰啲仲嚴重,套套都塞啲基佬、TB落去,一係就老豆老母兩個都係女人/兩個男人,完全為咗政確而塞入去。
我p緊,正評唔到,但我好認同你
可唔可以歸類為殘疾
黑人都有靚既
但唔知點解搵親都係食唔落飯啲樣
第五集 女侍應暗戀個男廚房佬
男廚房佬同女侍應講 我晚晚屌你個仔 有時候你個仔屌返我
netflix 有套劇叫 Bold Type, 其中一女轉 les 都無咩野,但中途講佢原來係 bi,條仔叫佢用 toy 插佢。佢條線都唔知做乜9! 成日彈 woke 議題,但明明唔關主線事。仲煩過tbb劇去中途咩都要加插三角戀。
至於印度人就同我死返去隔離一路跳舞一路嘟嘟嘟噠啦

笑9基督教/天主教係美國完全無問題
甚至俾人感覺够woke
根本唔洗講邊一集邊一集佢集集無論睇到邊,政治正確既野都會係左近多到我唔信,再細心啲睇又發現更多,真係細思極恐
仲差緊一兩樣殘廢

完全講晒我既心聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞