我真係好撚憎宜家D劇係唔係都「政治正確」

325 回覆
2517 Like 114 Dislike
因為班力架唔係想做起自已嘅文化 而係想要搶左白人文化嘅優越感
同埋佢地做開奴隸有咩文化好拍?
Capoeira咪佢地嘅文化
因為搶人野(文化)本身就係佢哋文化
啲rap歌詞好多都係講搶嘢吸毒打差佬同佢強姦喎
你咁講真係侮辱左日本人同韓國人
佢地唔會一日到黑只識話人地歧視
日本嘅動漫遊戲,韓國人嘅韓劇Kpop
都係用自己嘅文化創作自己嘅作品,然後再輸出全世界
你歧視咪唔好睇唔好玩囉,好簡單
係中國人先成日話人歧視
咩pop?鬼佬嗰啲現代流行歌?無聽
最新嗰套生化危機真係最好嘅例子
前排倫敦Looting又係班黑人
搶人野(不限於文化)本身就係佢哋文化
暴力,野蠻,就係佢地嘅文化
一言蔽之就係無文化
直接同佢地咁講,佢地就話種族歧視
無限Lioop
第一個trailer已經俾人負評爆,個個coment 都係Evil cannot create anything new they can only corrupt

之後條條片都係Woke到爆,話要新時代Inclusive Tolkien

宜家大家就係放棄左,一堆comment 都係擺唔關事既電影句子暗寸

簡稱黑鬼
so? 西方世界果堆發達國家,左膠影響力早已遠遠大於仲會用正常方式諗野既人
你幾嬲都好,你都無能力好似左膠咁大既動員力
所以急急cancel 根本有冇人想睇
唔單只依個原因,嗰劇情戇鳩到一個點
銀包就係動員力
佢有佢左膠
我有我唔買唔入場
以後睇日韓台作品就夠,唔睇歐美
Gossip Girl 2021都冇人想睇
套睡魔
第一集已經係度sell lgbt blm
白鬼版明明咁正

可惜netflix唔再買日劇
得返堆韓劇韓片
我再直接d講
依家西方人左膠就算唔過半都近半
再加上d各類獎項都有加左膠條款既trend(你套戲無所謂「弱勢社群」做主要角色,話之你神作都唔會比你入圍果隻),果少數正常人唔睇,they don't fucking care,反正損失有限。
American god s1正正常常

到s2睇咗兩集好似黑奴受難史咁

心諗你做乜鳩
咁多黑人靚女唔搵,Zendaya, Zazie Olivia Beetz
係要搵件柒既
都痴撚線
根本啲人唔撚妥都敢怒不敢言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞