我真係好撚憎宜家D劇係唔係都「政治正確」

325 回覆
2517 Like 114 Dislike
之前netflix咪有套復仇之淵
全黑人做西部牛仔
個嘟嘟嘟噠有聲
As I said,左膠動員能力係強好多,而且有大媒體全力支持,你出聲一來唔夠noise,二來你講完肯定全方位被批鬥,起埋你底搞你都仲得
得罪左膠既下場,真係叫做好過得罪伊斯蘭教狂熱信徒少少架咋(一個係死亡,一個係社會性死亡)
我信物極必反嘅
最閉係反個過程需要時間,到班左膠收皮我地都老了
Sor 記錯
佢地本土損失有限
但計埋海外市場又係咪損失有限?
就當佢都真係唔Care
咁我地更加唔洗睇啦
佢地自己圍內玩飽佢囉
佢地唔好搞鳩東亞人嘅作品就得
一邊睇一邊屌只會助長佢地嘅氣焰
唔睇佢地其實無乜損失
黃種人唔似黑人
黃種人有自己嘅文化同作品
無左日本人先真係唔得
用錢發聲
利申已cut netflix
你諗清楚,你講海外市場,我諗主要講亞洲啦(段估唔會係窮到燶既非洲架),又真係有咁多人咁反感政治正確,反感到會罷睇既程度?
唔好話一邊睇一邊屌,係一邊睇完連屌都未必會
但相對地,一唔夠左膠,比人批鬥/搞事整佢,佢唔見既就係最有消費力既歐美觀眾
韓仔幾屈
一套鹹魚遊戲文化輸出全球
最好笑又要扮diversity又要怕無人睇
結果成日搵埋d mix 唔算好黑既黑人
背地裡都係暗示緊全黑唔好睇
拍果個自願加呢d入去唔係問題
問題係其他組織靠自身影響力迫到片商要加

自願寫入去既編劇,寫得個題材自然係有諗過點寫,更大機率會寫得好d
問題係左膠比壓力,片商再要比壓力編劇為寫而寫果陣,件事就唔同
未必做到完全罷睇,但都一定會少睇好多
日本,韓國,台灣,香港呢D都唔鐘意正治正確
中國市場就另計

新興D嘅印度,越南,其他東南亞就真係唔清楚
就算而家亞洲市場未必有歐美咁大,將來潛力都一定大過歐美
咁咪證明左佢地其實都重視海外市場
如果只係為本土左膠嘅話,駛乜搞咁多野?
勁撚多黑人主角片,完全冇興趣睇
防彈少年團可以上白宮
鬼婆都鐘意
你係優秀就唔會care人地係咪歧視
依套?
https://www.imdb.com/title/tt8110232/
邊度有得睇無閹割版Soprano btw
Now cut哂粗口暴力色情
The wire又係
On9到仆街
但個造型好撚正喎 雷鬼頭
仲要呢套前傳肯定唔會一季完 lotr個名就咁比佢整臭咗
https://youtu.be/g544Sv_7RzI

依啲先係我想要既
而家有班撐LGBTQ嘅都話要踢走個T佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞