我真係好撚憎宜家D劇係唔係都「政治正確」

325 回覆
2517 Like 114 Dislike
之前都有人惡搞過,如果現代Netflix CW HBOmax會點拍新LOTR,點知Amazon真係搞個Lawd of Dem Rangz

幾百年後人種交雜應該冇咩點分膚色
分分鐘遲d觀塘都要有黑人
啫係政治正確目標就係質我地食矯柱過正垃圾戲啦,咪啫係唔正常囉,你班騎呢怪被害妄想玻璃心先係唔正常 netflix就係go woke go broke既例子,你啲正義魔人整完冇人睇就怪正常人唔buy你啲騎呢戲
配角都算,yen太樣衰,完全接受唔到
d衫仲要柒到飛起
有啲野係適合就係適合
更何況你而家不論題材咁亂去選角改人種

必須承認白人係表演上一般平均優勢就係高過其他人種,就算用返我地最top嘅asian演員去比都係極少數人先贏過白人,所以你話觀眾想睇白人多過黑人跟本就唔係種族歧視,相反係人之常情,正如你接觸事物都會想拎做得最好既人做例子喇,黑人係運動上一樣有自己優勢一樣,你話咁係刻板印象都冇用,有啲野有優勢就係有優勢
所以而家變咗唔可以覺得白人靚
一定要覺得啲變性黑人肥閪正先得嘅
本身個故事美人魚係白就搵個白人做啦
黑豹搵條白鬼做比著你都屌啦
戇鳩左膠
一係你班賤種就開個原創故事係全部殘廢變性黑人做
咪撚阻住個地球轉
認真咩
製作影響力係一回事,但你有消費力去改變新市場又係一回事

事實上美國班左膠woke撚大多數只係網上圍爐屌鬼嘈嘈閉嘅窮撚居多,甚至佢地身邊最大財產可能就係拎嚟上網出征嘅手機
睇到第七頁 終於都有 Woke 呢個字....... 好可惜大部份人仲未意識到問題嘅嚴重性.

而家先至係啱啱開始, 之後就 Pronouns 開始要改. DKLM
仲想講多句唔單只係 US Entertainment / Hollywood, 連美國所有 Tech Companies 都係咁. ( 應該除咗 Facebook 之外 )
但係亞洲人仲未平權
的確係㗎大大聲講時代革命,跟住玩Twitter係度叫慘,話自己比人恰呀,自己出錢登埋報話自己比人打呀咁你話有咩用
其實真係好好笑因為佢地通常都係低下階層,冇想像過自己有資格做到正常人,奴隸性格係DNA入面,叫人歧視埋亞裔,到佢天生華裔又聰明又出身好,佢就會嘈點解比人歧視㗎啦
係嚴重到文化大革命程度
美國重要係最強大國家
可以向世界輸出wokesm
將金髮白人男子stereotype做大壞蛋

然後連登囝幫左膠傳道

之前話疫情停拍
Spy x 都比人話點解無黑人
咪同香港一樣明明最冇包袱窮撚但唔敢革命,上網最兇狠
你越嘈只會整越多俾你

原來政治正確嘅目的係禁言
話唔鐘意仲要話返人歧視
唔係針對膚色 係針對你柒呀
真係on9
咁黑豹搵黑人做又得唔得
搶完咪又係做唔起仲要拆招牌

望下Obi wan
根本d黑人就十足十d新移民
自己都唔尊重自己
就屈人地歧視佢地
要人地無條件體諒包容佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞