22/23 Non-Jupas專區[6] 希望大家入到心儀嘅大學

711 回覆
9 Like 7 Dislike
各位ching,ive EE sem1-3 cgpa3.31,系咪無緣poly EE既senior year,EE既ugc好似得hku同polyu有,如果最後入唔到,得番speed同R大,揀邊間好d
呢個分同 Senior entry 有啲距離
如果真係要揀就 RMIT
IVE 畢業就收
speed啦 可以呃人話自己poly
唔報埋其他大學相關嘅科先?
唔啦,大方認系speed啦,冒認比人知左好柒
其實真系唔知相關既科有邊d,淨系知EE可以報EE同ee
屎大ee
應該engine 相關嘅都可以
啲朋友話乜嘢冇讀過電都可以報電
佢哋都係咁報唒CU UST Poly city
同埋佢哋話engine 好似3.1 以上都會有書讀
其中一個朋友gpa3.1幾都收到CU UST Poly City offer (佢讀HKCC)
咁我報埋BSE先,睇轉唔轉到科,反正BSE出黎做既嘢同EE差唔多,不過我唔系asso呀,系ive,收分會高過hkcc,不過我會照報左先
咁冇啦,ou出gpa超慢,過哂頭啖湯

ou讀咗一個week覺得點
請問下 要唔要上報dse成績?

利申: high dip year 2
有考過dse咪要

今年報u既加油 唔好覺得自己唔得
想問下dse 得11分

但high dip ba科 gpa 3.42有無機?

利申 : gpa 3.7
唔好意思 想問你gpa同dse成績分別幾多?

dse會唔會好有影響
year 2升就唔會再睇你DSE分數
如果我想year 1升得唔得
我想報番 junior year 請問佢會唔會好睇我dse成績
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞