22/23 Non-Jupas專區[6] 希望大家入到心儀嘅大學

711 回覆
9 Like 7 Dislike
會呀 會睇你dse分為主 我都係過來人 勸你慳返啲報名費 留返year 2嗰陣先報
你想yr1升 yr1
咁嘅話係會比較睇重DSE
特別係英文
我現在已經讀high dip year 2 了

想問現在報會不會再睇dse成績?
已經有 year 1 high dip 成績了
唔係呀 high dip year 2 報 non jupas year 1
哦 咁可以啦 你想報HKU BA?
shitty

識朋友入hku 英文1 dse都麻麻地 但gpa高我0.1幾左右 可能佢補考左ielts我唔知啦

不過都係睇你報咩科 真係科科唔同
咁當時妳有無交報上dse成績?
就算報non ju你都係要交dse成績
但港大唔係硬性要求 中英dse 3咩
non ju嘅遊戲唔係你捉摸到
因為我驚dse唔好 得high dip拎得出手

人哋non jupas會嫌棄我
想問 報嘅degree同 讀緊個個hd完全唔_相關 仲有冇機會
唔係特別專都有機
Me 最佳例子

HD 讀Aviation 之後去左讀socsci
Ching 我讀緊藥 之後想轉商
師兄,想問多少少,你朋友gpa3.1有ust poly offer,想問系yr1讀起定yr3?
唔建議 難度太大
轉去supply chain/logistic/socsci會易啲
唔該哂,咁都係搭埋心水繼續讀工程
呢個朋友UST Poly 都係year 1 offer
另外有個朋友3.7左右 gpa收到嘅poly offer 都係year1
3.7都入唔到yr3……senior year競爭都好大喔
唔知點解poly engine 收high dip多 我兩個都係Asso friend
non ju收生冇標準可言 平常心啦 呢啲嘢驚唔嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞