【港講美劇(劇透)】《Better Call Saul》:超越神劇的神劇,黑白鏡頭的煙火撼動人心

229 回覆
162 Like 7 Dislike
屌你老尾,即係笑撚左
上星期睇哂bb 睇埋套電影
岩岩開始睇緊bcs既第六季
發現成個感覺唔同哂

之前睇bcs既時候覺得係一個走精面律師既日常生活
而家就覺得墨仔幫派個條先係主線
Jimmy由頭到尾都係傻仔一名,
佢哥罵得佢岩,
小小失敗就擺個扁晒咀博同情款,
最後佢仲以為自己係光頭佬,
學人扮大佬叫人跟佢「做生意」,
明明自己柒頭jimmy就唔好認叻
bcs >> bb
睇完BCS
不過未睇過BB
用六季解釋一個人點解可以坐七年監唔要
揀個終身
為Kim定係自我救贖一定係只可以係終身🚬
唔明點解隻魷魚男主角會打底左SG係 Emma award 度Bob 佢個心態轉變 行為性格都豐富過佢好多

讓半臂都唔會輸
睇完晒真係有啲空虛
係咁loop Something Stupid 個腦就諗番起畫面一半係saul係沙漠 一半係Kim個幕
睇得明?
唔敢講自己識睇
但係本來就係前傳 所以一般故事睇得明
可能一啲細節唔會feel 到
我覺得前傳易入口過BB
如果第一次睇呢個系列
睇BCS先其實都有好處,無咩所謂
我就一直好好奇個經典廣告位喺邊度
琴日終於煲哂
估唔到Gene咁小心過活, 都會咁易俾人捉到, 我仲期望佢喺地下水管度有個臨時shelter頂下, 但始終唔係MIKE嗰類做開呢D野

最後結局咁都幾好, Kim keep 住可以探下Jimmy, 又做返本行繼續幫人, Jimmy喺監獄入面都得到入面既人尊重, 其實都係Good Ending 黎

btw 見到Kim俾其他人un好傷心 , 但都講明左為新開始生活, 犠牲有幾大

好開心又多位巴打睇完神劇
結局係好好,已經諗唔到更好嘅完結
Kim相信見返Jimmy唔好再俾條友un
Gene同Kim傾完電話之後重操故業
唔算小心過活啦
不過對Saul黎講 比人捉到都好過過住行屍走肉既生活
入去又有人尊敬,幾爽
睇完 有耐性既人有福了 神劇!

又多位知音巴打
睇左BB 同電影,啱啱睇左BCS頭5個season,準備睇S6

正到爆!
正爆!準備迎接S6,集集都係驚喜
o岩o岩睇晒
希望製作組apple+新作快d上,同埋希望今次唔好又係善惡到頭終有報啦
仲有咩新作
Saul 個樣好似80年代演唱伊雷

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞