【港講美劇(劇透)】《Better Call Saul》:超越神劇的神劇,黑白鏡頭的煙火撼動人心

229 回覆
162 Like 7 Dislike
Jimmy真係勁討好嘅人
Chuck老婆都鍾意同佢傾計
但愈到後面,就知Chuck都有啲道理
諗起有幕美國士兵係咁話Jimmy昆佢

單係咁完整,水平不斷昇華
已經數唔到有另外一套美劇可比
唔好意思 小弟想問係咪最好睇左bb先睇bcs? 因為啱啱開始睇bb s1 覺得麻麻地... 唔知係咪因為佢老婆好煩.... 唔好意思
其實最好係bb後bcs 會有嗰種驚歎 原來bb啲野係咁嚟 不過有可能係我先入為主啦
如果係bcs先呢 我覺得到佢第六季轉黑白時就唔好睇 睇完bb再兜返嚟睇黑白嗰度 順敍咁睇可能會另有一番風味 但第一次睇戲嗰種震撼好似有quota咁冇咗就冇咗 冇得幫你試
至於佢老婆同佢個仔呀俾人憎呢係公認㗎啦(我試過代入佢老婆嘅諗法,所以我少憎),你會越嚟越感受到白蛇販毒嘅壓力
雖然bb比Bcs節奏更明快,但相比起其他戲呢都算慢工出細活
s1係輕鬆啲㗎喇,皆因所有戲肉在後頭
只要捱過s1就可以? 我一見到佢同老婆嘅戲份就飛...不過販毒嗰度係好好睇
Bb係屬於越後越好睇嘅類型(雖則話呢種係好少見),s1俾你熟習下人事物,s2係開始嚟料一直到s5大結局就
你唔鍾意skyler嘅都可以飛一飛嘅,佢出場就係對比販毒嘅快感同對白蛇嘅當頭棒喝
Bcs就真係要慢慢細品,冇bb咁明快,但係都係越後越好睇
想請教咁多位巴打 假如開始睇嘅話建議睇BCS再落BB定係掉轉好
BB先

我唔開心就會上youtube煲啲clips
真係好好笑,又唔係咩政治笑話

至少可以狂Loop十次
睇完一套,另一套又可以再重新感受
Netflix 可唔可以播返個全彩色版
啲黑白係有意思嫁。。。。
試吓煩都照睇佢老婆
再睇落去通常會有唔同角度
BB S1我覺得唔好用旁觀者既角度去睇
試下自己靜靜一個代入Mr. White果種中年男人有苦說不出果種無奈
用第一身去感受套劇
會好睇好多
Skyler真係好撚西,但其實做得好傳神
美國真係好撚多呢d臭西師奶
作為一個已婚中佬真係由第一集已經覺得套劇好正

你去youtube有啲片會播返當時係咩色
但成套睇都係黑白正好多
Netflix 都寫明係 slow burn...
睇完season2, kim都黑化了
覺得咁多集既黑白都係襯托點煙個一下彩色

好幸福,仲有四季可以睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞