one piece 海賊王 1058 話 高清中文版

476 回覆
29 Like 9 Dislike
尾田仲未完全解釋清楚黑刀
正如之前無人估到霸王色可以用黎攻擊

之前契仔明顯未夠料用秋水
鷹眼個世界第一頭銜,劍技強過四皇
應該同練成黑刀有關
唔理究竟係咩一回事先
但頭銜咁樣寫就一定係focus番劍技上
佢並唔係寫實力超越紅髮
就好似頭銜世上最強男人 世上最強生物咁
鷹眼係世上最強劍技
唔好囉,上集劇場版已經係聯合打,
點都係其他人輸晒,路飛尾刀,呢個模式雖然用左多年,但點都好過真係合力平分功勞

好似羅俾基德吸功勞,連登屌左幾多期
路飛贏凱多俾其他人平分懸賞又屌
路飛贏明哥又俾羅平分懸賞,又有人屌亂咁出懸賞。

根本大家睇慣左1V1熱血反勝。
想睇主角成長,而唔係合力平分功勞
搶左主角功勞真心想屌

根本網民憎冇本事既人不勞而獲(基德,巴基,烏索普,撒旦等等)
芬奇個閪樣
我講鷹眼嘅世界第一頭銜當然係指劍士啦
至於點解佢係第一
就係因為黑刀
我見最多人估就係霸氣儲左入去劍到
再加埋劍本身個意識
咁路飛做海賊王又係咪FF?
黑刀暫時睇番只有變硬/令刀唔易斷

契仔都有把秋水,用起上來都唔夠白刀閻魔勁。
又或者鷹眼把黑刀,用起上來,未必夠羅傑把艾斯劍勁。

就算連紅髮都可以秒三大將,一樣冇黑刀。

會唔會最簡單只係練到一把好硬既刀可以唔洗用武裝硬化都夠硬炸
黑刀嘅謎
可能要去到打鷹眼嘅時候先開估
泡泡島已經有
雷利賣自己
天龍人買魚人
十字有埋明哥就好
fanky 好笑wo
俾怪憎打果個唔似啦

按對話同劇情推斷,
打完就走,最似應該係餅佬D餅乾兵
紅髮秒三大將係靠霸氣

如果只係一把唔洗用武裝硬化都夠硬嘅刀
加上如果鷹眼真係無霸王色
咁真係諗唔到點解佢值35億
其實只係尾田冇去發展秋水姐
一把舉世劍豪嘅刀但一啲特殊能力都冇
宜家有能力嘅好似得閻魔有咁 依個係尾田問題
所以我寧願佢走果時拎走秋水放番低閻魔好過
如果唔係秋水我真係唔知出黎做乜 整爛雪走個意義完全冇左
依個真係尾田問 雖則用霸氣可以令刀變成黑刀
但黑刀似係集合咁多代人嘅武裝色慢慢變成
你當係海綿慢慢吸到變左黑色 點都同一時間嘅武裝色付係上面有分別嘅
如果真係一樣lv 黑刀真係冇撚用 吹到咩恐龍踩都唔彎 on99
黑刀可能要靠自已煉出黎先發揮到威力
秋水如果係龍馬用,唔係彊屍龍馬,應該好強
娜美>路飛>索隆>甚平>芬奇>山治
你咪撚on9啦,打完德島烏索普2億高過山治一億幾排第三呀
咩叫25年一直排第三懸賞呀,一早打破左你個所謂定律啦
呢集既訊號量好有良心

不過無講仲係未有路飛大船隊
殺上世界會議
聖地瑪利喬亞,天龍人總部
打3大將
救左熊出黎,被老屈殺左沙漠國王
就憑佢唔撚瀉大媽
係靈魂果實面前全身而退
就應該要高過契仔啦
路飛係要成為海賊王嘅男人
女帝實中風身亡了
纏繞武裝色嘅目的係令到普通嘅刀可以好似黑刀咁硬
煉成咗黑刀仲繼續纏繞武裝色就有啲多餘兼浪費霸氣

鷹眼都冇纏繞武裝色落把黑刀夜
契仔斬皮卡嗰陣纏繞落秋水係佢自己蠢
閻魔放嘅劍氣其他刀都做到,只係效果冇咁好因為其他刀唔吸霸氣
我反而覺得兩個用劍嘅高手對戰嘅話,把刀夠硬最實際
契仔初戰鷹眼嗰陣鷹眼放水放到傻,把和道一文字先唔駛斷

兩個勁嘅劍士打起上嚟如果打打下把刀斷咗,唔駛諗都知邊個贏
鷹眼有煉黑刀,羅傑雷利紅髮呢幾個用劍嘅高手全部都冇煉黑刀
所以鷹眼係世界最強劍豪非常合理,因為佢同紅髮認真用劍打嘅話,紅髮把劍應該會畀佢打斷
不過講到唔計較手段廝殺,至死方休嘅話,紅髮應該會更勝一籌。紅髮霸王色同見聞殺太屈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞