one piece 海賊王 1058 話 高清中文版

476 回覆
29 Like 9 Dislike
張懸賞係sunny號
我估要斬過好多人同用得多霸氣先煉到黑刀
血同霸氣兩溝 鷹眼都斬唔少海軍 可能就係咁練返黎
對應返焰魔係一把稱職既殺人刀 所以注定變黑刀
我覺得唔關斬人同霸氣事,鷹眼仲好後生
相對白胡羅傑凱多大媽呢D,練左咁多年霸氣都冇黑刀。四王亦都唔需要黑刀

黑刀只係令刀變硬,唔易斷,
全世界暫時得兩把
鷹眼/龍馬果把,我覺得係重煉出黎,或者本身用黑鐵打造。
我覺得最後黑刀點都會有啲作用
如果唔係鷹眼用佢把刀仔變黑刀都得啦 洗乜拎住把野周圍走
黑刀係可以練出黎 但練完嘅黑刀同就咁武裝式覆蓋嘅刀係有差別
我估應該會係咁
鳩蛇今次好撚差
都講明龍馬千錘百煉用到秋水變永久黑刀
如果無和之國篇,我睇法會同你一樣
但而家睇返,契仔出到關,似係因為佢做到把刀唔斷
至於鷹眼講嘅所有刀劍都可變成黑刀,係另一樣野

鷹眼第一次出場就已經稱自己把刀為黑刀
當時佢無用武裝式
佢明明一早已經知道黑刀嘅含意
到佢教卓洛嘅時候,佢所講嘅黑刀就變左指武裝色硬化?
背負世界最強嘅名號嘅佢點接受到自己辛苦煉成嘅刀同武裝色硬化嘅刀都一樣叫黑刀?
我唔係100%岩,大家都係討論
德島斬琵卡回憶鷹眼講既,把把刀都可以變黑刀係講緊武裝色。

冇同佢講咩野用武裝色煉刀,冇講升黑刀方法。有可能鷹眼自己都唔知。
如果咁計
大把勁過鷹眼老過鷹眼既人用武裝色比佢更多更強都一樣變唔到

狐狸講既另一樣野,只係轉述。

我指既煉可以係打鐵果種煉,
可以係斬開某舊礦石/物件就可以變黑刀都得。
又或者真係大家都估開既,一直用武裝色變刀色

就以漫畫來睇,黑刀暫時作用只有變硬,唔易斷,跟普通武裝色硬化分別不大。
佢地唔止係師徒關係,仲係對手
所以專登老點佢
你咁講法反而解得通喎
黑刀一直有鋪墊,但點上黑刀就等尾田揭盅
係一直靠打上去?
羅傑白胡大媽凱多紅髮都冇?
所以條件一定唔係霸氣咁簡單,一定要加一啲好難達成嘅條件,如果唔係通街都黑刀啦

可能係搵打鐵佬加(海樓石/其他野)煉入去?(海樓石出名硬)
搵把刀斬大海樓石?斬N下斬爆先變黑刀。

和之國出名產海樓石,可能下次番去大和加入前,可以幫佢手研究到變黑刀
如果真係咁計(打爆海樓石),
凱多可能已經做到,支狼牙棒好有可能係計入黑刀
羅傑白胡大媽凱多紅髮都冇?
我估係因為佢地用霸王色較量多過直接用刀較量
所以煉唔到

黑刀似係長期用武裝式煉成嘅
煉成黑刀可以同霸王色匹敵
我理解既霸王色纏繞。
係以武裝色纏繞做基礎,
路飛上頂練左武纏(隔空打)然後混入霸王色。
事實上佢係同時用緊「流櫻同霸王色」。

唔係純粹用霸王色打人喎。
兩把黑刀都出至於兩個唔同時代既最強劍士
而紅髮點解冇黑刀 因為佢唔係最勁
即係大家都缺少一樣野先練到黑刀
練到既同時亦代表佢已經係最強既劍士
其實最尾美音係咪死鳩左
以前主角團仲係細海賊團就話鳩流流都ok姐
而家貴為4皇但都仲咁求其就真係接受唔到
唔會老點啦
鷹眼最想係有強者劍士超越佢
真正有實力去到頂點既人寧願有人強勁對手打敗自己
多過廢老咁避戰/留有一手唔教徒弟
武裝式只係一個條件變成黑刀
另外鷹眼好似有提過歷練
我估仲有劍術者對劍豪追求同劍術先令把刀成為黑刀
紅髮用既武器係劍 但未必對劍豪有執著
同埋紅髮最強武器係霸王色運用 而唔係劍術

又話最後一章 chopper 仲1000
啲圖又玩嘢 啲數字又壓住
擺明就仲有一章半章 先真係到最終章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞