Affordable Watches 手錶討論區(19)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
假膠黎我覺得
頭先搵左啲資料,
原來真係主要由潛水錶採用

理由如下:
- The 4 o’clock crown doesn’t dig into the back of your hand

- It’s less likely to catch on obstacles when diving

- It’s more ergonomic and makes adjusting the time easier

- The overall width of a large diving watch is reduced

資料來源:
https://www.chronopolis.co.uk/blogs/news/the-8-best-watches-with-crown-at-4-oclock-a-buyers-guide
見唔到個post 嘅
想人識就一定勞
想威俾fm睇(笑)
有喺錶鋪睇過實物,不過無試戴,怕醜仔唔敢只試不買
見佢細過我啲G叔所以都無乜懸念
好彩早買,東方星之後出隻復古潛個dial差唔多色,雖然貴6-7倍,但中到應一應
返學喇
個圈郁左
勞係想俾人知貴嘢啫

其實精工都大把人識

換帶通常都會郁到個圈
其實呢,點解呢度d 巴打正常咁多嘅? 好似兩個世界嘅人咁
其實連登仔大部分比廢老更廢老
最中意:正正經經買隻r啦
正經post正經talk
其實初初開呢個po 我以為會比宜家人氣勁好多
有series 既post都有啲規模同固定班底
一嚟睇完post名post頭唔岩就會走
二嚟玩嘢搞事會被人圍
仲有頭幾個cm好重要
一開始玩膠就會帶到全個post都變膠post
呢個真!
同意呀,大部分叫人加少少上PP 嘅連全名係咩都未知,只係跟人講嘅on 9 仔
又學到野 多謝巴打你
唔止淨係錶,好多嘢佢地都容納唔到同自己唔同嘅聲音,總之我就高人等你就地底泥,相反意見踩你批鬥你
其實同我老豆無分別,只係立場唔同
- The overall width of a large diving watch is reduced

divers 係圓型ga wor
放邊真係會影響個width?
4點把的唔係貪佢無咁頂手咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞